Flag

Odjevena gola torta

oko 14 kriške
Teško
165
Torta s kremom od maslaca, jagodama i malinama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
kalup za torte (ø 18 cm)

Sastojci

Tijesto
4limuna (organska)
8jaja (veličine M)
400 gšećera
1 žličicasoli
440 ggrčkog jogurta (10% m.m.)
160 gsuncokretovog ulja
6 kapiekstrakta limuna
480 gbrašna (tip 405)
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Krema od maslaca
½Dr. Oetker Vanilija štapić
500 gmaslaca (omekšalog)
175 gšećera u prahu
5 gDr. Oetker Limunske kiseline
Glazura od bjelanjaka
2bjelanjka (veličine M)
oko 300 gšećera u prahu
Dekoracija
50 gjagode
50 gmalina
3 listićametvice
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilija štapić
Picture - Dr. Oetker Limunske kiseline
1

Biskvit

Operite limune u vrućoj vodi, osušite i sitno naribajte koru. Istisnite sok iz dva limuna. Jaja, šećer, sol, sok i koricu limuna stavite u zdjelu i miksajte dok ne dobijete laganu kremastu smjesu. Umiješajte jogurt, ulje i ekstrakt limuna. Promiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte i brzo sjedinite sa smjesom.   

2

Zagrijte pećnicu. Izlijte smjesu u dva kalupa za tortu obložena papirom za pečenje i pecite dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite iz pećnice, preokrenite i ostavite da se hladi na stalku za hlađenje s papirom za pečenje.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 175 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 155 °C

3

Krema

Uzdužno prerežite mahunu vanilije i sastružite pulpu. Miksajte maslac, šećer u prahu, pulpu vanilije i limunsku kiselinu dok ne dobijete laganu kremastu smjesu. Stavite u slastičarsku vrećicu i odložite.

4

Uklonite dno kalupa i svaki biskvit uzdužno prerežite na pola. Jedan biskvit stavite na ukrasni pladanj. Premažite s 1/3 kreme od maslaca, sve do ruba. Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Stavite treći biskvit i premažite preostalom kremom. Završite četvrtim biskvitom i lagano pritisnite. Stavite kolač u hladnjak na najmanje 30 minuta. 
 

5

Glazura od bjelanjaka

Miksajte bjelanjke sa šećerom u prahu dok ne postanu čvrsti, prikladni za oblikovanje i glatki (po potrebi dodajte još šećera u prahu dok glazura ne dobije željenu teksturu prikladnu za izradu filigranskih oblika) i stavite u slastičarsku vrećicu s uskim okruglim nastavkom (ø 2 mm). 

6

Ukrasite čitav kolač glazurom od bjelanjaka. Operite jagode i maline, osušite, sortirajte i prepolovite. Operite metvicu, protresite da se osuši i odvojite listiće od stabljike. Zalijepite bobice za kolač glazurom i poslužite dekoriran metvicom.