za ovaj recept Odjevena gola torta
2 kalupa za torte (ø 18 cm) |
4 | limuna (organska) |
8 | jaja (veličine M) |
400 g | šećera |
1 žličica | soli |
440 g | grčkog jogurta (10% m.m.) |
160 g | suncokretovog ulja |
6 kapi | ekstrakta limuna |
480 g | brašna (tip 405) |
1 omot | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
½ | Dr. Oetker Vanilija štapić |
500 g | maslaca (omekšalog) |
175 g | šećera u prahu |
5 g | Dr. Oetker Limunske kiseline |
2 | bjelanjka (veličine M) |
oko 300 g | šećera u prahu |
50 g | jagoda |
50 g | malina |
3 listića | metvice |
Operite limune u vrućoj vodi, osušite i sitno naribajte koru. Istisnite sok iz dva limuna. Jaja, šećer, sol, sok i koricu limuna stavite u zdjelu i miksajte dok ne dobijete laganu kremastu smjesu. Umiješajte jogurt, ulje i ekstrakt limuna. Promiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte i brzo sjedinite sa smjesom.
Zagrijte pećnicu. Izlijte smjesu u dva kalupa za tortu obložena papirom za pečenje i pecite dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite iz pećnice, preokrenite i ostavite da se hladi na stalku za hlađenje s papirom za pečenje.
Električna pećnica 175 °C
Pećnica na vrući zrak 155 °C
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Uzdužno prerežite mahunu vanilije i sastružite pulpu. Miksajte maslac, šećer u prahu, pulpu vanilije i limunsku kiselinu dok ne dobijete laganu kremastu smjesu. Stavite u slastičarsku vrećicu i odložite.
Uklonite dno kalupa i svaki biskvit uzdužno prerežite na pola. Jedan biskvit stavite na ukrasni pladanj. Premažite s 1/3 kreme od maslaca, sve do ruba. Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Stavite treći biskvit i premažite preostalom kremom. Završite četvrtim biskvitom i lagano pritisnite. Stavite kolač u hladnjak na najmanje 30 minuta.
Miksajte bjelanjke sa šećerom u prahu dok ne postanu čvrsti, prikladni za oblikovanje i glatki (po potrebi dodajte još šećera u prahu dok glazura ne dobije željenu teksturu prikladnu za izradu filigranskih oblika) i stavite u slastičarsku vrećicu s uskim okruglim nastavkom (ø 2 mm).
Ukrasite čitav kolač glazurom od bjelanjaka. Operite jagode i maline, osušite, sortirajte i prepolovite. Operite metvicu, protresite da se osuši i odvojite listiće od stabljike. Zalijepite bobice za kolač glazurom i poslužite dekoriran metvicom.
Nikada vam nije dosta limuna? Za još intenzivniji okus limuna, u kremu od maslaca dodajte izdašnu količinu kreme od limuna i sjedinite.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne