KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Nordijski božićni keksi s cimetom

Keksi s cimetom, ukrašeni s Fondantom

oko 40 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Nordijski božićni keksi s cimetom

Za lim za kolače:

papir za pečenje

Tijesto:

125 g pšeničnog brašna
1 navršak noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g omekšalog maslaca ili margarina
40 g šećera
2 žlice mlijeka
1 žličica Dr. Oetker Kakao za kolače
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 žličica mljevenog cimeta

Za ukrašavanje:

200 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
200 g Dr. Oetker Fondant Dekor crveni
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače

preparation

Priprema

1

Tijesto

Uspite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije kratko pri najmanjoj, a potom pri najvećoj brzini izradite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju za čuvanje svježine i stavite oko 30 min. u hladnjak.

2

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Radnu ploču pospite brašnom pa tijesto izvaljajte na debljinu od oko 3 mm. Izrežite krugove (oko 4,5 cm), položite ih na lim i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minuta

Kekse zajedno s papirom za pečenje izvucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Bijeli i crveni fondant odvojeno razvaljajte između 2 stranice razrezane vrećice za zamrzavanje i izrežite jednaki broj velikih krugova (oko 4,5 cm) te istu količinu malo manjih krugova (oko 4 cm) pazeći pri tome da izrežete bijele i crvene krugove tako da dobijete kontrast. Najprije velike krugove nalijepite šarenim pismom na kekse, onda na njih nalijepite manje krugove. Iz ostalih krugova fondanta kalupima izrežite male motive pa ih također zalijepite šarenim pismom. Potom ih po želji ukrasite.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu