Nordijski božićni keksi s cimetom

Keksi s cimetom, ukrašeni s Fondantom

oko 40 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Nordijski božićni keksi s cimetom

Za lim za kolače:

papir za pečenje

Tijesto:

125 g pšeničnog brašna
1 navršak noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g maslaca ili margarina (omekšalog)
40 g šećera
2 žlice mlijeka
1 žličica Dr. Oetker Kakaa za kolače
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 žličica mljevenog cimeta

Za ukrašavanje:

200 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
200 g Dr. Oetker Fondant Dekora crvenog
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače

preparation

Priprema

1

Tijesto

Uspite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije kratko pri najmanjoj, a potom pri najvećoj brzini izradite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju za čuvanje svježine i stavite oko 30 min. u hladnjak.

2

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Radnu ploču pospite brašnom pa tijesto izvaljajte na debljinu od oko 3 mm. Izrežite krugove (oko 4,5 cm), položite ih na lim i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Kekse zajedno s papirom za pečenje izvucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Bijeli i crveni fondant odvojeno razvaljajte između 2 stranice razrezane vrećice za zamrzavanje i izrežite jednaki broj velikih krugova (oko 4,5 cm) te istu količinu malo manjih krugova (oko 4 cm) pazeći pri tome da izrežete bijele i crvene krugove tako da dobijete kontrast. Najprije velike krugove nalijepite šarenim pismom na kekse, onda na njih nalijepite manje krugove. Iz ostalih krugova fondanta kalupima izrežite male motive pa ih također zalijepite šarenim pismom. Potom ih po želji ukrasite.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne