KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Muffini s medom

Sočni i mekani muffini od dizanog tijesta s nadjevom od meda, punjeni puding kremom s tučenim vrhnjem

oko 12 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Muffini s medom

Za kalup za muffine (za 12 muffina):

malo masnoće

Dizano tijesto:

50 ml mlijeka
100 g maslaca ili margarina
250 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja (veličine M)

Nadjev:

25 g maslaca
25 g šećera
1 žlica meda
50 g hladnog tučenog vrhnja
70 g Dr. Oetker Badem listića

Punjenje:

½ omot Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
100 ml mlijeka
200 g hladnog tučenog vrhnja

preparation

Priprema

1

Priprema

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno i kvasac dobro pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te sve zajedno izmiješajte u posudi mikserom (lopaticama) u glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže dok se vidno ne poveća. U međuvremenu namastite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

3

Nadjev

Sve sastojke zakuhajte miješajući u loncu. Nastavite miješati i kuhajte smjesu 2 minute. Stavite je potom sa strane. 

4

Dignuto tijesto pomoću 2 žlice raspodijelite po kalupima za muffine. Tijesto malo spljoštite, više puta probodite vilicom i po tome ravnomjerno raspodijelite nadjev od badema. Stavite na rešetku u pećnicu. 

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

Muffine oštrim nožem oprezno odvojite od ruba kalupa i ponovno, ukoliko su pali, utisnite bademe. Muffine odmah izvadite iz kalupa i ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

5

Muffine jednom vodoravno prerežite i donje polovice stavite na pladanj ili veliku dasku. 

6

Punjenje

Puding kremu za pečenje pripremite prema uputama na omotu, ali sa 100 ml mlijeka i 200 g tučenog vrhnja. Kremu pomoću žlice raspodijelite po donjim polovicama. Stavite gornje polovice na kremu i do konzumacije držite u hladnjaku. 

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu