Muffini kao božićne kuglice

Iznenađenje unutar muffina vas čeka

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 120 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Muffini kao božićne kuglice

Za silikonski kalup za lizalice Cake-Pops "Srca i kuglice" 12 komada:

Za kalup za muffine (12 komada):

12 papirnatih kalupa (za muffine)

Sve-u-tijesto 1:

60 g pšeničnog brašna
½ razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
50 g maslaca ili margarina (omekšalog)
1 jaje (veličine M)
1 tuba Dr. Oetker Crvena boja za kolače (za kuglice)

Sve-u-tijesto 2:

275 g pšeničnog brašna
35 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
125 g šećera
100 g maslaca ili margarina (omekšalog)
1 jaje (veličine M)
300 ml mlijeka
1 omot Dr. Oetker Tradicionalni dodaci za medenjake

Za aprikotiranje:

oko 2 žlice marmelade od marelica

Za ukrašavanje:

oko 300 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker Žuta boja za kolače
200 g Dr. Oetker Fondant Dekora crvenog
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače (bijela boja)
Dr. Oetker Dekor roza-lila srca
Dr. Oetker Dekor roza kristalići

preparation

Priprema

1

Priprema

Položite rešetku iz pećnice na radnu ploču i stavite donju polovicu kalupa za Cake-Pops na nju. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C


2

Sve-u-tijesto 1

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. izradite tijesto. Tijesto napunite u vrećicu za štrcanje i naštrcajte u 12 udubina kalupa (za kuglice). Kalupi trebaju biti napunjeni do ruba. Stavite gornju polovicu kalupa na to i pritisnite. Kalup zajedno s rešetkom stavite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Izvadite kalup s rešetkom iz pećnice i ostavite da se hladi oko 5 min. Skinite gornji dio kalupa, izvadite kolačiće i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače. Stavite u svaku udubinu kalupa za muffine jedan papirnati kalup. U sredinu svakog kalupa položite po jednu kuglicu.


3

Sve-u-tijesto 2

U posudi izmiješajte sastojke te mikserom (metlicama) na najvećoj brzini oko 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto napunite u vrećicu za štrcanje i raspodijelite u papirnatim kalupima na kuglicama tijesta. Kalup na rešetki stavite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Muffine nakon pečenja izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.


4

Aprikotiranje

U lončiću zakuhajte marmeladu pa kistom namažite po muffinima.


5

Ukrašavanje

Od bijelog fondanta odvojite oko 40 g i obojite žutom bojom za kolače. Preostali bijeli i crveni fondant tanko izvaljajte među stranicama razrezane vrećice za zamrzavanje. Izrežite oko 12 krugova (oko 9 cm), položite na muffine i pritisnite.


6

Različite dekoracije

Iz izvaljanog bijelog fondanta izrežite snježne pahuljice i položite ih na crvene muffine. Šarenim pismom nacrtajte uzorke ili pruge po muffinima i pospite ukrasima. Različitim pomagalima, npr. čašama s ugraviranim uzorcima, štapićima za modeliranje ili alatima za fondant (sl. 1) utisnite uzorke u fondant na muffinima. Od izvaljanog fondanta narežite oko 2 cm široke trake. Iz traka rupičastim nastavkom (oko 8 mm) izrežite rupice i položite traku uz rub kuglica, eventualno ju zalijepite šarenim pismom.


7

Žuti fondant podijelite na oko 24 komadića veličine koštice trešnje i oblikujte kuglice. 12 kuglica uz rub vilicom utisnite da dobijete krunicu (sl. 2). Ostale kuglice malo spljoštite i npr. velikom slamčicom u sredini izrežite rupicu (sl. 2). Prstene s malo šarenog pisma nalijepite na krunice pa ih kao omče za vješanje zalijepite na muffine. Nekoliko kuglica ukrasite s mini dekor ukrasima.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne