Flag

Miješani kruh sa suncokretovim sjemenkama

1 komad
Lagano
40
Hrskavi kruh od punozrnatog pšeničnog brašna
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
400 gpunozrnatog raženog brašna
400 gpunozrnatog pšeničnog brašna
100 ggotovog kiselog tijesta
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
2 žlicemlake vode (25 stupnjeva)
625 mlmlake vode (25 stupnjeva)
15 gsoli
200 gsuncokretovih sjemenki
Posipavanje
malovode
malomljevenog maka
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Izrada dizanog tijesta

Stavite brašno u posudu. Pomiješajte kvasac s 2 žlice vode i zajedno s ostalim sastojcima redom dodavajte brašnu. Mijesite tijesto mikserom (lopaticama) na maloj brzini oko 8 minuta. Ostavite tijesto prekriveno da se diže oko sat vremena. 


Stavite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu. 2/3 tijesta oblikujte u krug, potom izdužite. U obliku kruga stavite na lagano namašćeni, pobrašnjeni lim za pečenje. Preostalo tijesto okruglo oblikujte, spljoštite i stavite u sredinu kruga.


Oštrim nožem u srednji dio urežite rombove dubine oko 2 cm. Vanjski rub zarežite na dubinu od oko 3 cm na udaljenosti od po 2 cm.

2

Posipavanje

Srednji dio poprskajte vodom i pospite makom. Ostavite prekriveno da se diže oko 45 minuta.
 
Plitku posudu napunite mlakom vodom i stavite na dno zagrijane pećnice.
 
Stavite lim u pećnicu. Pecite kruh na temperaturi koju ćete postupno smanjivati.
 

Položaj rešetke: donja polovica

Vrijeme pečenja: oko 14 - 15 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 220 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 200 °C


Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C