Marmelada od limete i mandarina

Kiselkasta marmelada za veseo početak dana

oko 6 staklenki po 200 ml

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Marmelada od limete i mandarina

Marmelada od limeta i mandarina:

300 g filea limete (izvagano pripremljeno, bez kožice), oko 6 limeta
300 g filea mandarina (izvagano pripremljeno, bez kožice), oko 6 mandarina
400 ml soka od naranči (ocijeđenih)
1 omot Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1

preparation

Priprema

1

Priprema

Po 2 limete i po 2 mandarine operite vrućom vodom, posušite i tanko ogulite koru i narežite ju na jako tanke trakice (ili voće ogulite posebnim nožem za guljenje korice). Tako ogulite i ostatak limeta i mandarina te uklonite kožicu, opnu voća. Limete prvo narežite na ploške zatim na sitne kockice. Mandarine ogulite i narežite na sitne komadiće. Ostatak limeta dobro iscijedite i sok dodajte voćnim fileima. Izvažite po 300 g. Odmjerite 400 ml soka od naranče.

2

Spremanje

Voćne filee, korice i sokove pomiješajte u loncu skupa sa želirnim šećerom Extra. Uz stalno miješanje kuhajte sve na jakoj vatri 3 minute dok vrije. Eventualno, dok kuhate, pokupite pjenicu. Dobivenom marmeladom odmah napunite do vrha pripremljene teglice. Zatvorite (twist off) poklopcem, okrenite teglice te ih ostavite oko 5 minuta na poklopcu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne