Flag

Mala torta sa zimskim cvjetovima

oko 12 komada
Srednje teško
40
Mala torta sa šlagom i čokoladnim nadjevom te cvjetnom dekoracijom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za bezalkoholnu varijantu umjesto likera od jaja jednostavno upotrijebite 150 g slatkog vrhnja.
Recipe Tips
Tortu možete pripremiti i 2 dana unaprijed ili ju možete zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 18 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Biskvit
25 gmaslaca ili margarina
2jaja (veličine M)
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
90 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Za premazivanje
2 žlicedžema od višanja
Nadjev
1 omotDr. Oetker Galetta pudinga vanilija
200 mlmlijeka (hladnog)
150 mllikera od jaja
Osim toga
300 gslatkog vrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Instant Želatine Fix
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
50 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
1 omotDr. Oetker Ukrasnih cvjetića
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
Picture - Dr. Oetker Ukrasnih cvjetića
1

Priprema

U malom loncu otopite maslac i ostavite da se ohladi. Namastite dno kalupa za torte i obložite da papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Biskvit

U posudi jaja s vrućom vodom mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. pjenasto istucite. Uz stalno miješanje tijekom 1 min. uspite s vanilin šećerom pomiješani šećer te masu tucite još 2 min. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Tijesto u kalupu za torte poravnajte. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte, podlogu iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku, skinite dno kalupa i ostavite podlogu da se ohladi.

3

Podlogu jednom vodoravno prerežite tako da gornji dio podloge bude dvostruko deblji od donjeg dijela. Iz debljeg dijela podloge izrežite krug tako da ostane oko 1 cm široki obruč od tijesta (slika 1). Donji dio podloge premažite džemom od višanja i ne njega položite obruč od tijesta.


Nadjev

Pripremite Galettu prema uputi na omotu, ali s mlijekom i likerom od jaja. Puding ulijte u obruča od tijesta te deblji dio podloge položite u sredinu na kremu.


Ukrašavanje

Od slatkog vrhnja sa želatinom fix i vanilin šećerom istucite čvrsti šlag. Omažite tortu šlagom. Od kuvertire nožem ili strugačem za povrće ostružite lokne i rasporedite ih po torti. Tortu stavite najmanje 1 sat u hladnjak. Tortu prije posluživanja ukrasite ukrasnim cvjetovima.

  • Za bezalkoholnu varijantu umjesto likera od jaja jednostavno upotrijebite 150 g slatkog vrhnja.
  • Tortu možete pripremiti i 2 dana unaprijed ili ju možete zamrznuti.