KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Mala torta od borovnica, jogurta i čokolade

Sočna, šarena, ukusna hrskava torta s tučenim vrhnjem

oko 10 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Mala torta od borovnica, jogurta i čokolade

Za kalup za torte (Ø 18 cm):

Papir za pečenje
malo masnoće

Tijesto "Sve-u-jedan":

50 g zrna kakaa
120 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
15 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
3 jaja (veličine M)
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 prstohvat soli
125 g mekog maslaca ili margarina

Nadjev:

oko 400 g borovnica
4 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
200 g hladnog tučenog vrhnja
300 g jogurta
50 g šećera

Za ukrašavanje:

200 g hladnog tučenog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfixa
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke, pritom od komadića kakaa ostavite jednu žličicu sa strane, i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da se ohladi. 

3

Oprezno povucite papir za pečenje koji se pekao s biskvitom. Dva puta vodoravno prerežite biskvit. Stavite donji biskvit na pladanj za torte i stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte. 

4

Nadjev

Borovnice proberite i operite. U posudu stavite 150 g borovnica i izradite fini pire. Donju podlogu za tortu gusto nadjenite s 200 g borovnica. Omekšajte želatinu prema uputama na omotu. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Jogurt i šećer pomiješajte u posudi. Želatinu otopite prema uputama na omotu. Najprije je pomiješajte s 2 žlice smjese od jogurta, a potom mješavinu dodajte u ostatak smjese od jogurta. Tučeno vrhnje dodajte u dva navrata. Oko 1/3 kreme pomiješajte s pireom od borovnica i raspodijelite po podlozi od borovnica. Na to stavite srednji biskvit. Premažite preostalom kremom, stavite gornji biskvit i lagano pritisnite. Ostavite tortu najmanje 3 sata u hladnjaku. 

5

Ukrašavanje

Prsten za torte odvojite nožem i skinite. Rub po potrebi poravnajte nožem. Tučeno vrhnje, Kremfix i vanilin šećer čvrsto istucite. Gornju stranu torte tanko premažite do ruba. Preostalo tučeno vrhnje stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s okruglim otvorom (promjer oko 12 mm) i istisnite točkice. Tortu ukrasite preostalim borovnicama i komadićima kakaa. Tortu do posluživanja čuvajte u hladnjaku.