KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ljetna beze torta s breskvama

Torta od bezea s marelicama i bademima

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ljetna beze torta s breskvama

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Tijesto:

100 g mekog maslaca ili margarina
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
2 žumanjka (veličine M)
1 jaje (veličine M)
150 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlice mlijeka

Beze masa:

2 bjelanjaka (veličine M)
1 žličica limunovog soka
1 prstohvat soli
125 g šećera u prahu
50 g Dr. Oetker Badem listići

Nadjev:

6 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
1 limenka breskve (ocijeđena masa 480 g)
200 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
400 g krem sira
150 g jogurta
100 g šećera
3 žlice limunovog soka
6 žlice soka od naranči

Osim toga:

100 g hladnog slatkog vrhnja za šlag

Za ukrašavanje:

50 g Dr. Oetker Badem listići
čokoladni ornamenti
matičnjak

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

U posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite maslac ili margarin. Postupno uz stalno miješanje dodajte šećer, vanilin šećer, sol, dok ne dobijete povezanu masu. Jaje i žumanjak umiješajte na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo te naizmjence s mlijekom u 2 porcije kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto razmažite u kalupu za torte.

3

Beze masa

Od bjelanjaka s limunovim sokom i soli istucite u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu dok ne dobijete sjajnu masu. Beze masu ravnomjerno raspodijelite po tijestu. Pospite bademima. Gurnite kalup za torte na rešetki u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 28 Minuta

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Odvojite kolač od dna kalupa, ali ga ostavite da se ohladi.

4

Za ukrašavanje popržite bademe u tavi dok ne poprime zlatnožutu boju te ih ostavite da se na tanjuru ohlade. Položite podlogu na pladanj za torte i postavite obruč za torte oko nje.

5

Nadjev

Želatinu otopite prema uputi na omotu. Ostavite breskve da se ocijede na cjediljci. Odvojite oko 3 polovice za ukrašavanje. Ostale breskve narežite na komadiće. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Izmiješajte svježi sir, jogurt, šećer, sok od limuna i sok od naranče. Želatinu otopite prema uputi na omotu. 4 žlice mase od svježeg sira izmiješajte s otopljenom želatinom te uz stalno miješanje dodajte u preostalu masu od svježeg sira. Umiješajte šlag i komadiće bresaka. Masu ravnomjerno rasporedite po podlozi. Tortu stavite najmanje 3 sata u hladnjak.

6

Ukrašavanje

Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Polovice bresaka narežite na kriške. Odvojite i skinite obruč za torte te rub torte omažite šlagom. Rub ukrasite bademima. Tortu ukrasite kriškama bresaka, čokoladnim ornamentima i listićima matičnjaka.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu