za ovaj recept Ljetna beze torta s breskvama
malo | masnoće |
100 g | mekog maslaca ili margarina |
100 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korice limuna |
2 | žumanjka (veličine M) |
1 | jaje (veličine M) |
150 g | pšeničnog brašna |
3 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
2 žlice | mlijeka |
2 | bjelanjaka (veličine M) |
1 žličica | limunovog soka |
1 prstohvat | soli |
125 g | šećera u prahu |
50 g | Dr. Oetker Badem listića |
6 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
1 limenka | breskve (ocijeđena masa 480 g) |
200 g | hladnog slatkog vrhnja za šlag |
400 g | krem sira |
150 g | jogurta |
100 g | šećera |
3 žlice | limunovog soka |
6 žlice | soka od naranči |
100 g | hladnog slatkog vrhnja za šlag |
50 g | Dr. Oetker Badem listića |
čokoladni ornamenti | |
matičnjak |
Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
U posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite maslac ili margarin. Postupno uz stalno miješanje dodajte šećer, vanilin šećer, sol, dok ne dobijete povezanu masu. Jaje i žumanjak umiješajte na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo te naizmjence s mlijekom u 2 porcije kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto razmažite u kalupu za torte.
Od bjelanjaka s limunovim sokom i soli istucite u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu dok ne dobijete sjajnu masu. Beze masu ravnomjerno raspodijelite po tijestu. Pospite bademima. Gurnite kalup za torte na rešetki u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 28 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Odvojite kolač od dna kalupa, ali ga ostavite da se ohladi.
Za ukrašavanje popržite bademe u tavi dok ne poprime zlatnožutu boju te ih ostavite da se na tanjuru ohlade. Položite podlogu na pladanj za torte i postavite obruč za torte oko nje.
Želatinu otopite prema uputi na omotu. Ostavite breskve da se ocijede na cjediljci. Odvojite oko 3 polovice za ukrašavanje. Ostale breskve narežite na komadiće. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Izmiješajte svježi sir, jogurt, šećer, sok od limuna i sok od naranče. Želatinu otopite prema uputi na omotu. 4 žlice mase od svježeg sira izmiješajte s otopljenom želatinom te uz stalno miješanje dodajte u preostalu masu od svježeg sira. Umiješajte šlag i komadiće bresaka. Masu ravnomjerno rasporedite po podlozi. Tortu stavite najmanje 3 sata u hladnjak.
Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Polovice bresaka narežite na kriške. Odvojite i skinite obruč za torte te rub torte omažite šlagom. Rub ukrasite bademima. Tortu ukrasite kriškama bresaka, čokoladnim ornamentima i listićima matičnjaka.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne