Flag

Limun tart

oko 12 komada
Srednje teško
40
Sočna pita s hrskavom podlogom, osvježavajućom kremom od limuna i slatkim puslicama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za kalup za pite (Ø 28 cm)
malo masnoće
Za „slijepo“ pečenje
Papir za pečenje
grah ili druge mahunarke

Sastojci

Prhko tijesto
200 gpšeničnog brašna
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
75 gmaslaca ili margarina (mekanog)
1jaje (veličine M)
Puding od limuna
60 gDr. Oetker Original Gustina
300 mlvode
200 mlsoka od limuna
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
10 gmaslaca
3žumanjka (veličine M)
Smjesa od bjelanjaka
3bjelanjka (veličine M)
75 gšećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Pripema

Namastite kalup za tart i zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u krug (promjera oko 32 cm), stavite tijesto u kalup i vilicom više puta probodite. Stavite papir za pečenje na tijesto i napunite mahunarkama.
Stavite kalup za pitu na rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Stavite kalup za pitu nakon pečenja na kuhinjsku rešetku. Izvadite papir za pečenje s mahunarkama i ostavite tijesto da se ohladi.
 

3

Puding od limuna

Pomiješajte gustin i 200 ml vode metlicom za snijeg. Preostalu vodu zakuhajte sa sokom od limuna, šećerom i Finesse koricom limuna, maknite sa štednjaka i metlicom umiješajte pripremljeni gustin. Puding od limuna miješajući kuhajte oko 1 minutu. Potom umiješajte maslac. Postupno umiješajte 4 žlice pudinga u žumanjak. Zatim smjesu žumanjka umiješajte u puding od limuna. Puding izlijte u kalup za pitu i ostavite da stoji na hladnom oko sat vremena.
 

4

Ponovno zagrijte pećnicu

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

5

Smjesa od bjelanjaka

Bjelanjak istucite mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini. Postupno usipavajte šećer i istucite vrlo čvrstu smjesu. Stavite smjesu od bjelanjaka u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s otvorom u obliku zvijezde i istisnite deblje zvijezde na puding od limuna. Kalup ponovno stavite na rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute


Ostavite pitu od limuna da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.