Limoncello torta

Prozračna ljetna torta s osvježavajućom notom limuna

oko 14 komada

dosta zahtjevno 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Limoncello torta

Kalup za torte (Ø 26 cm):

Biskvit:

80 g glatkog brašna
2 žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
60 g mekog maslaca
2 jaja

Krema:

7 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
150 g jogurta
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
1 žlica limunovog soka
150 ml likera od limuna (npr. Limoncello)
4 dl slatkog vrhnja

Nadjev:

600 g šumskog voća (odmrznutog)
1 žlica limunovog soka
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
5 listića Dr. Oetker Želatine u listićima

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rub kalupa premažite uljem/masnoćom. Odmrznite šumsko voće za nadjev.

Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Biskvit

Za biskvit pomiješajte brašno s praškom za pecivo, dodajte ostale sastojke i od svega mikserom kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 minute izradite glatko tijesto.

Tijesto poravnajte u kalupu za torte i pecite oko 18 min. u sredini zagrijane pećnice. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 18 Minuta

3

Krema

Za kremu pripremite listove želatine po uputi na omotu. Izmiješajte jogurt sa šećerom, vanilin šećerom, Finesse koricom limuna, limunovim sokom i likerom. Najprije metlicom izmiješajte oko 4 žlice mase od jogurta sa želatinom, još jednom zagrijte dok sve ne bude lijepo toplo, onda izmiješajte s preostalom masom od jogurta. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Čim masa od jogurta počne stvrdnjavati, polako umiješajte šlag.

4

Nadjev

Za nadjev od šumskog voća s limunovim sokom napravite pire koji ćete protisnuti kroz cjediljku i pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Listove želatine pripremite po uputi na omotu i pomiješajte s oko 2 žlice voćnog pirea. Još jednom zagrijte i pomiješajte s preostalim pireom.

Kalup za torte (Ø 28 cm) položite na pladanj, a rub prekrijte trakom papira za pečenje. Stavite podlogu u kalup. Najprije ulijte masu s jogurtom i poravnajte je. Po njoj rasporedite voćni pire, pa vilicu provucite kroz kremu i nadjev tako da dobijete mramorni uzorak.

Tortu stavite najmanje 3 sata u hladnjak, a najbolje ostaviti tijekom noći u hladnjaku.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne