za ovaj recept Limoncello torta
80 g | glatkog brašna |
2 žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
60 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
60 g | mekog maslaca |
2 | jaja |
7 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
150 g | jogurta |
150 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korice limuna |
1 žlica | limunovog soka |
150 ml | likera od limuna (npr. Limoncello) |
4 dl | slatkog vrhnja |
600 g | šumskog voća (odmrznutog) |
1 žlica | limunovog soka |
50 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
5 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rub kalupa premažite uljem/masnoćom. Odmrznite šumsko voće za nadjev.
Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Za biskvit pomiješajte brašno s praškom za pecivo, dodajte ostale sastojke i od svega mikserom kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 minute izradite glatko tijesto.
Tijesto poravnajte u kalupu za torte i pecite oko 18 min. u sredini zagrijane pećnice. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Nivo pećnice sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 18 Minuta
Za kremu pripremite listove želatine po uputi na omotu. Izmiješajte jogurt sa šećerom, vanilin šećerom, Finesse koricom limuna, limunovim sokom i likerom. Najprije metlicom izmiješajte oko 4 žlice mase od jogurta sa želatinom, još jednom zagrijte dok sve ne bude lijepo toplo, onda izmiješajte s preostalom masom od jogurta. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Čim masa od jogurta počne stvrdnjavati, polako umiješajte šlag.
Za nadjev od šumskog voća s limunovim sokom napravite pire koji ćete protisnuti kroz cjediljku i pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Listove želatine pripremite po uputi na omotu i pomiješajte s oko 2 žlice voćnog pirea. Još jednom zagrijte i pomiješajte s preostalim pireom.
Kalup za torte (Ø 28 cm) položite na pladanj, a rub prekrijte trakom papira za pečenje. Stavite podlogu u kalup. Najprije ulijte masu s jogurtom i poravnajte je. Po njoj rasporedite voćni pire, pa vilicu provucite kroz kremu i nadjev tako da dobijete mramorni uzorak.
Tortu stavite najmanje 3 sata u hladnjak, a najbolje ostaviti tijekom noći u hladnjaku.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne