KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Limoncello torta

Prozračna ljetna torta s osvježavajućom notom limuna

o 14 komada

dosta zahtjevno 60 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Limoncello torta

Kalup za torte (Ø 26 cm):

Biskvit:

80 g glatkog brašna
2 žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
60 g mekog maslaca
2 jaja

Krema:

7 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
150 g jogurta
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 žlica limunovog soka
150 ml likera od limuna (npr. Limoncello)
4 dl slatkog vrhnja

Nadjev:

600 g šumskog voća (odmrznutog)
1 žlica limunovog soka
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
5 listića Dr. Oetker Želatina u listićima

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rub kalupa premažite uljem/masnoćom. Odmrznite šumsko voće za nadjev.

Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica o 180 °C

Pećnica na vrući zrak o 160 °C

2

Biskvit

Za biskvit pomiješajte brašno s praškom za pecivo, dodajte ostale sastojke i od svega mikserom kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 minute izradite glatko tijesto.

Tijesto poravnajte u kalupu za torte i pecite oko 18 min. u sredini zagrijane pećnice. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Električna pećnica o 180 °C

Pećnica na vrući zrak o 160 °C

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 18 Minute

3

Krema

Za kremu pripremite listove želatine po uputi na omotu. Izmiješajte jogurt sa šećerom, vanilin šećerom, Finesse koricom limuna, limunovim sokom i likerom. Najprije metlicom izmiješajte oko 4 žlice mase od jogurta sa želatinom, još jednom zagrijte dok sve ne bude lijepo toplo, onda izmiješajte s preostalom masom od jogurta. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Čim masa od jogurta počne stvrdnjavati, polako umiješajte šlag.

4

Nadjev

Za nadjev od šumskog voća s limunovim sokom napravite pire koji ćete protisnuti kroz cjediljku i pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Listove želatine pripremite po uputi na omotu i pomiješajte s oko 2 žlice voćnog pirea. Još jednom zagrijte i pomiješajte s preostalim pireom.

Kalup za torte (Ø 28 cm) položite na pladanj, a rub prekrijte trakom papira za pečenje. Stavite podlogu u kalup. Najprije ulijte masu s jogurtom i poravnajte je. Po njoj rasporedite voćni pire, pa vilicu provucite kroz kremu i nadjev tako da dobijete mramorni uzorak.

Tortu stavite najmanje 3 sata u hladnjak, a najbolje ostaviti tijekom noći u hladnjaku.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu