Liker od jaja s vanilijom

Provjereni recept za domaći liker od jaja. Od navedenih omjera dobivamo oko 1,2 l.

6 čaša po 200 ml

potrebno malo iskustva 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Liker od jaja s vanilijom

Sastojci:

750 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
1 pakiranje Dr. Oetker Vanilija štapića
5 žumanjka
350 g šećera u prahu
250 ml rakije

preparation

Priprema

1

Priprema

Ulijte mlijeko u lonac. Razrežite vanilija štapić po dužini, sastružite sjemenke te ih zajedno sa štapićem dodajte u mlijeko i zakuhajte. Poklopite i ostavite da se ohladi.
Kad se mlijeko ohladi, umutite žumanjke sa šećerom u prahu u svijetlu, pjenastu smjesu. Pripremljenu smjesu spojite s mlijekom miješajući pritom polako sve dok se sastojci potpuno ne spoje.
Na kraju dolijevajte rakiju u vrlo tankom mlazu uz neprekidno miksanje pri maloj brzini.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne