KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kuglof s čokoladnim nadjevom i narančom

Kuglof od biskvita sa svježim sirom s kremom od čokolade i naranče

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kuglof s čokoladnim nadjevom i narančom

Biskvit sa svježim sirom:

250 g mekog maslaca
200 g šećera u prahu (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
2 omota Dr. Oetker Finesse korica naranče
žumanjka (veličine M)
250 g svježeg sira (10% m.m.)
5 bjelanjaka (veličine M)
300 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g Dr. Oetker kakao mrvice

Za namakanje:

125 ml hladnog kuhanog vina

Krema od čokolade i naranče:

200 g tamne čokolade
200 ml tekućeg slatkog vrhnja
60 ml likera od naranče
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče

Za ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Ribana tamna čokolada

preparation

Priprema

1

Biskvit sa svježim sirom

Mikserom (metlicama) pjenasto istucite maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, koricu naranče i žumanjke. Kratko umiješajte svježi sir. Bjelanjke istucite i dodajte u smjesu. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte te zajedno s kakao mrvicama umiješajte kuhačom.

2

Stavite smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof (ø 22 cm) i poravnajte.

Stavite kalup u donju polovicu prethodno zgrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 50 Minuta

3

Namakanje

Ohlađeni kuglof jednom prerežite po sredini. Iz sredine obje polovice izdubite malo kolača. Razrezane površine pažljivo poprskajte s malo kuhanog vina.

4

Krema od čokolade i naranče

Čokoladu i slatko vrhnje miješajući zagrijavajte tako dugo dok se čokolada ne otopi. Maknite sa štednjaka i uz povremeno miješanje ostavite da se u potpunosti ohladi. Dodajte liker od naranče i koricu naranče te ručnim mikserom (metlicama) kremasto istucite.

5

Ukrašavanje

Kuglof napunite kremom, spojite i po želji kremu razmažite po površini kuglofa. Pospite ribanom tamnom čokoladom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu