KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kuglof s breskvama i kokosom

Sočni kolač s kokosom i breskvama s mirisom vanilije

o 20 komada

potrebno malo iskustva 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kuglof s breskvama i kokosom

Za kalup za kuglof (Ø 22 cm):

malo masnoće

Tijesto:

100 g kokosovog brašna
100 g Dr. Oetker Badem štapići
1 limenka polovica bresaka (ocijeđena masa 250 g)
200 g mekog maslaca ili margarina
125 g šećera
1 Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić
5 jaja (veličine M)
300 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g Dr. Oetker Badem mljeveni
200 ml kokosovog mlijeka , nezaslađenog

Za ukrašavanje:

100 g bijele čokolade

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za kuglof. Kokosovo brašno, osim 1 žlice, i štapiće badema prepržite na tavi bez masnoće do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjuru. Ostavite breskve da se ocijede i narežite ih na kockice. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica o 180 °C

Pećnica na vrući zrak o 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Dodajte šećer i sastrugane sjemenke iz mahune vanilije. Svako jaje miješajte oko 1/2 min. na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i bademima i naizmjence s mješavinom od badema i kokosovog brašna i kokosovim mlijekom umiješajte u 2 porcije kratko na srednjoj brzini. Umiješajte kockice bresaka. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: o 60 Minute

Ostavite kolač 10 min. u kalupu. Potom odvojite kolač iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače.

3

Ukrašavanje

Čokoladu krupno usitnite i stavite u vrećicu za zamrzavanje. Dobro ju zatvorite i čokoladu otopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri .Vrećicu za zamrzavanje dobro obrišite, odrežite jedan mali kut i dekorativno čokoladu prelijte preko kuglofa. Pospite preostalim kokosovim brašnom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu