Flag

Kroštule

oko 45 komada
Lagano
60
Tradicionalno slatko prho tijesto oblikovano u tanke trakice.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
2 komjaja
1 komžumanjaka
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
3 žlicesuncokretovog ulja
1 žlicarakije (šljivovica, Grappa)
250 gpšeničnog brašna
Za prženje
ulje (npr. suncokretovo)
Posip
šećer u prahu
1

Priprema tijesta

Miksajte jaja, žumanjak, šećer, vanilin šećer i sol u posudi oko 3 minute dok smjesa ne postane pjenasta. Kratko promiješajte ulje i šljivovicu ili rakiju. Umiješajte brašno dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.

2

U međuvremenu zagrijte mast ili ulje u velikoj tavi na oko 170°C. Doseglo je željenu temperaturu kad se oko drške drvene kuhače počnu stvarati mali mjehurići.

3

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 2 mm. Zatim kotačićem za tijesto izrežite trake širine oko 2 do 6 cm. Prepolovite uske trake i oblikujte omču. Široke trake dijagonalno narežite na rombove proizvoljne veličine.

4

Pecite tijesto na ulju ili masnoći dok ne porumene s obje strane. Ocijedite na rešetki i još vruće pospite šećerom u prahu.