KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Krem juha od mrkve i đumbira

Pikantna juha s mrkvom i đumbirom

o 4 porcije

uspijeva lako 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Krem juha od mrkve i đumbira

Sastojci:

1 luk
30 g svježeg đumbira
500 g mrkve
1 žlica ulja (npr. maslinovog)
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
800 ml povrtnog temeljca
1 mladi luk
2 žlice limunovog soka
1 čaša po 200 ml kiselog vrhnja (200 g)
2 žlice Dr. Oetker Brzi Gustin za umake
sol
bijeli papar

preparation

Priprema

1

Prije početka

Ogulite luk i đumbir i oboje nasjeckajte na kockice. Ogulite mrkvu i narežite ju na tanke kolutiće.

2

Priprema

Zagrijte ulje u velikom loncu te pirjajte na njemu luk i đumbir. Dodajte mrkvu, pospite s Finesse naribanom koricom naranče i nakratko pirjajte. Uspite povrtni temeljac i kuhajte na srednjoj vatri pokriveno poklopcem oko 15 min. Štapnim mikserom ispasirajte juhu, dodajte pola čaše vrhnja, limunov sok i Brzi Gustin pa zakuhajte ponovno 1 minutu. Pri tome posolite i popaprite po želji. Prije posluživanja u tanjurima dekorativno pospite opranim i na kolutiće narezanim mladim lukom i preostalim vrhnjem.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu