Flag

Kolač u obliku jednoroga

oko 12 komada
Srednje teško
60
Slatki jednorog duginih boja
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač se može pripremiti dan ranije i zamrznuti bez ukrasa.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Tijesto
150 gmekog maslaca ili margarina
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
250 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gvrhnja za šlag
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (crvena)
Ukrašavanje
100 gdžema od marelica
1 pakiranjeDr. Oetker Fondant bijele deke
1 pakiranjeDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker jestive boje za kolače
maloDr. Oetker Original Gustina
nekolikoDr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Dr. Oetker Čokoladno pismo
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Picture - Dr. Oetker Čokoladno pismo
1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Prethodno zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

U zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac ili margarin. Miješajte i postupno dodajte šećer, Finesse koricu naranče i sol dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Postupno dodajte jaja miješajući svako jaje oko pola minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i umiješajte kratko na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte vrhnje za šlag i malo crvene jestive boje. Stavite tijesto u kalup za pečenje i pecite u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Ostavite kolač da se ohladi u kalupu za pečenje na kuhinjskoj rešetki.

3

Ukrašavanje

Uklonite obruč kalupa za torte. Odvojite kolač od dna kalupa i stavite na veliki pladanj za torte. Izrežite kolač prema slici kako bi dobili oblik glave, roga i uha. Rog i uho prislonite uz čelo i malo namjestite. Zakuhajte marmeladu na visokoj temperaturi i premažite cijeli kolač. Fondant deku stavite preko torte. Najprije poravnajte površinu počevši od sredine prema van, a zatim pritisnite bočne strane torte odozgo prema dolje. Višak fondanta odrežite.

4

Izmijesite ostatak fondant deke. Razvaljajte između prerezane vrećice za zamrzavanje, rog i uho zasebno obložite i pritisnite uz kolač. Od ostatka fondanta razvaljajte traku kojom ćete formirati konture uz rub glave. Od bijelog fondanta oblikujte male kuglice za nosnice.

5

Za izradu grive podijelite bijeli fondant na 5 približno jednakih dijelova i po želji obojite jestivim bojama. Ako je fondant ljepljiv, umijesite malo gustina. Sada od pojedinačnih komada oblikujte valjke koji se šiljasto sužuju na završecima te ih stavite na kolač kao grivu. Ako se ne drže dobro, zalijepite ih s malo šećernog pisma. Rog, uho i grivu te ukrasne zvjezdice zalijepite šećernim pismom. Potom čokoladnim pismom nacrtajte oko.

  • Kolač se može pripremiti dan ranije i zamrznuti bez ukrasa.