za ovaj recept Kolač u obliku jednoroga
malo | masnoće |
150 g | mekog maslaca ili margarina |
125 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korica naranče |
1 prstohvat | soli |
3 | jaja (veličine M) |
250 g | pšeničnog brašna |
3 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
100 g | vrhnja za šlag |
malo | Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena) |
100 g | džema od marelica |
1 pakiranje | Dr. Oetker Fondant bijele deke |
1 pakiranje | Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli |
Dr. Oetker jestive boje za kolače | |
malo | Dr. Oetker Original Gustina |
nekoliko | Dr. Oetker Dekor mix zvjezdica |
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače | |
Dr. Oetker Čokoladno pismo |
Namastite dno kalupa za torte. Prethodno zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
U zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac ili margarin. Miješajte i postupno dodajte šećer, Finesse koricu naranče i sol dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Postupno dodajte jaja miješajući svako jaje oko pola minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i umiješajte kratko na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte vrhnje za šlag i malo crvene jestive boje. Stavite tijesto u kalup za pečenje i pecite u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Ostavite kolač da se ohladi u kalupu za pečenje na kuhinjskoj rešetki.
Uklonite obruč kalupa za torte. Odvojite kolač od dna kalupa i stavite na veliki pladanj za torte. Izrežite kolač prema slici kako bi dobili oblik glave, roga i uha. Rog i uho prislonite uz čelo i malo namjestite. Zakuhajte marmeladu na visokoj temperaturi i premažite cijeli kolač. Fondant deku stavite preko torte. Najprije poravnajte površinu počevši od sredine prema van, a zatim pritisnite bočne strane torte odozgo prema dolje. Višak fondanta odrežite.
Izmijesite ostatak fondant deke. Razvaljajte između prerezane vrećice za zamrzavanje, rog i uho zasebno obložite i pritisnite uz kolač. Od ostatka fondanta razvaljajte traku kojom ćete formirati konture uz rub glave. Od bijelog fondanta oblikujte male kuglice za nosnice.
Za izradu grive podijelite bijeli fondant na 5 približno jednakih dijelova i po želji obojite jestivim bojama. Ako je fondant ljepljiv, umijesite malo gustina. Sada od pojedinačnih komada oblikujte valjke koji se šiljasto sužuju na završecima te ih stavite na kolač kao grivu. Ako se ne drže dobro, zalijepite ih s malo šećernog pisma. Rog, uho i grivu te ukrasne zvjezdice zalijepite šećernim pismom. Potom čokoladnim pismom nacrtajte oko.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne