KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač u obliku jednoroga

Slatki jednorog duginih boja

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač u obliku jednoroga

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Tijesto:

150 g mekog maslaca ili margarina
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
250 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g vrhnja za šlag
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena)

Ukrašavanje:

100 g džema od marelica
1 pakiranje Dr. Oetker Fondant bijela deke
1 pakiranje Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker jestive boje za kolače
malo Dr. Oetker Original Gustin
nekoliko Dr. Oetker Dekor mix zvjezdica
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

U zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac ili margarin. Miješajte i postupno dodajte šećer, Finesse koricu naranče i sol dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Postupno dodajte jaja miješajući svako jaje oko pola minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i umiješajte kratko na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte vrhnje za šlag i malo crvene jestive boje. Stavite tijesto u kalup za pečenje i pecite u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Ostavite kolač da se ohladi u kalupu za pečenje na kuhinjskoj rešetki.

3

Ukrašavanje

Uklonite obruč kalupa za torte. Odvojite kolač od dna kalupa i stavite na veliki pladanj za torte. Izrežite kolač prema slici kako bi dobili oblik glave, roga i uha. Rog i uho prislonite uz čelo i malo namjestite. Zakuhajte marmeladu na visokoj temperaturi i premažite cijeli kolač. Fondant deku stavite preko torte. Najprije poravnajte površinu počevši od sredine prema van, a zatim pritisnite bočne strane torte odozgo prema dolje. Višak fondanta odrežite.

4

Izmijesite ostatak fondant deke. Razvaljajte između prerezane vrećice za zamrzavanje, rog i uho zasebno obložite i pritisnite uz kolač. Od ostatka fondanta razvaljajte traku kojom ćete formirati konture uz rub glave. Od bijelog fondanta oblikujte male kuglice za nosnice.

5

Za izradu grive podijelite bijeli fondant na 5 približno jednakih dijelova i po želji obojite jestivim bojama. Ako je fondant ljepljiv, umijesite malo gustina. Sada od pojedinačnih komada oblikujte valjke koji se šiljasto sužuju na završecima te ih stavite na kolač kao grivu. Ako se ne drže dobro, zalijepite ih s malo šećernog pisma. Rog, uho i grivu te ukrasne zvjezdice zalijepite šećernim pismom. Potom čokoladnim pismom nacrtajte oko.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu