za ovaj recept Kolač sv. Nikole
150 g | mliječne čokolade |
150 g | pšeničnog brašna |
3 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
200 g | mekog maslaca |
100 g | Dr. Oetker Badema mljevenih |
2 žlice | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
150 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
5 kom | jaja |
oko 100 g | Nutelle® (sobne temperature) |
75 g | marcipan mase |
1 žlica | šećera u prahu |
malo | Dr. Oetker Crvene boje za kolače |
2 - 3 razom pune žlice | Nutelle® (sobne temperature) |
malo | Dr. Oetker Čokoladnog pisma (tamna čokolada) |
malo | Dr. Oetker Fondant šećerna masa bijela |
oko 3 žlice | kokosovih mrvica |
Kalup za torte obložite papirom za pečenje. Čokoladu sitno nasjeckajte, polovicu otopite na pari na slaboj temperaturi.
Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte otopljenu čokoladu i ostale sastojke, osim sjeckane čokolade, i mikserom (metlicama) miješajte najprije kratko na niskoj brzini, a potom oko 2 minute na najvišoj brzini. Umiješajte komadiće čokolade. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu i pecite.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga. Prebacite podlogu na rešetku za kolače obloženu kuhinjskim papirom tako da je ravna strana okrenuta prema gore i da se može ukrašavati. Ostavite podlogu da se ohladi.
Podlogu jednom vodoravno prerežite. Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite Nutellom®. Na to stavite gornju podlogu i lagano pritisnite.
Marcipan sa šećerom u prahu obojite crvenom jestivom bojom i na površini posutoj šećerom u prahu razvaljajte u obliku okrugle ploče (promjera oko 15 cm). Tanjurićem izrežite krug, potom oblik trokuta kako biste dobili kape od marcipana.
Kolač narežite na 12 komada. Na vrhove torte stavite malo Nutelle kojom ćete zalijepiti kape od marcipana. Stavite kape i lagano ih pritisnite. Od ostataka marcipana oblikujte nosiće. Od fondanta i šećernog pisma s okusom čokolade izradite oči. Šećernim pismom zalijepite oči i nosiće te nanesite „coflek“ i rub kape. Od preostalog šećernog pisma izradite bradu, odmah pospite kokosovim mrvicama i lagano pritisnite.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne