KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač sa šljivama

Fino dizano tijesto sa šljivama i hrskavim mrvicama

oko 8 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač sa šljivama

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje

Dizano tijesto:

150 ml mlijeka
50 g maslaca ili margarina
350 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
50 g šećera
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

800 g šljiva

Mrvice:

100 g pšeničnog brašna
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
75 g mekog maslaca

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko u lončiću Otopite maslac ili margarin u mlijeku. Stavite brašno u posudu i temeljito pomiješajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i maslaca. Sve zajedno izradite mikserom (nastavkom za tijesto) kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini oko 5 minuta u glatko tijesto. Ostavite tijesto prekriveno da se diže na toplom mjestu tako dugo dok se ne udvostruči. U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Nadjev

Šljive operite, izvadite koštice i uzdužno zarežite svaku polovicu.

3

Mrvice

Stavite sastojke u posudu i mikserom (metlicama) izradite mrvice.

4

Dizano tijesto kratko promijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Potom podijelite na 8 jednakih porcija, oblikujte kugle i svaku razvaljajte na krug promjera 12 cm. Stavite krugove tijesta na lim za pečenje i po tome raspodijelite šljive tako da je prerezana strana okrenuta prema gore. Ostavite tijesto još jednom da se diže na toplom mjestu 15 minuta. Potom po tijestu raspodijelite mrvice i pecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

5

Povucite kolače na papiru za pečenje na kuhinjsku rešetku. Poslužite dok je još malo toplo ili nakon što se ohladi.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu