KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač s ribizom

Fini kiselkasti kolač s voćem

oko 20 komada

potrebno malo iskustva 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač s ribizom

Za duboki lim (40 x 30 cm):

malo masnoće

Dizano tijesto:

200 ml mlijeka
125 g maslaca ili margarina
400 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
100 g Dr. Oetker Badem mljeveni
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

1 kg crvenog ribiza
1 čaša po 200 ml milerama (250 g)
4 jaja (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 razom puna žličica cimeta
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije

Za ukrašavanje:

50 g Dr. Oetker Badem listići
25 g nasjeckanih pistacija

preparation

Priprema

1

Priprema

U lončiću zagrijte mlijeko i rastopite maslac ili margarin u njemu.

2

Dizano tijesto

Brašno s kvascem u posudi pažljivo izmiješajte. Dodajte ostale sastojke te toplu mješavinu mlijeka i masnoće sve zajedno izmiješajte mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini oko 5 min. dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostavite da se na toplom mjestu diže toliko dugo dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. U međuvremenu namastite duboki lim. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

3

Radnu ploču lagano pospite brašnom te tijesto još jednom kratko premijesite. Potom ga izvaljajte u limu.

4

Nadjev

Ribiz operite, odvojite bobice od peteljki. Pomiješajte mileram, jaja, šećer, Finesse, cimet i prašak za puding. Dodajte ribiz. Nadjev ravnomjerno rasporedite po dizanom tijestu i ostavite da se diže još oko 15 min. Potom ispecite.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: 35 Minuta

Popržite bademe u tavi bez masnoće pa ih stavite na tanjur da se ohlade. Kolač ostavite u limu da se ohladi na rešetku za kolače.

Ukrašavanje

Prije posluživanja kolač pospite poprženim bademima i nasjeckanim pistacijama te po želji i šećerom u prahu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu