Kolač s ribizom

Fini kiselkasti kolač s voćem

oko 20 komada

potrebno malo iskustva 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač s ribizom

Za duboki lim (40 x 30 cm):

malo masnoće

Dizano tijesto:

200 ml mlijeka
125 g maslaca ili margarina
400 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
100 g Dr. Oetker Badema mljevenih
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

1 kg crvenog ribiza
1 čaša po 200 ml milerama (250 g)
4 jaja (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 razom puna žličica cimeta
1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije

Za ukrašavanje:

50 g Dr. Oetker Badem listića
25 g sjeckanih pistacija

preparation

Priprema

1

Priprema

U lončiću zagrijte mlijeko i rastopite maslac ili margarin u njemu.

2

Dizano tijesto

Brašno s kvascem u posudi pažljivo izmiješajte. Dodajte ostale sastojke te toplu mješavinu mlijeka i masnoće sve zajedno izmiješajte mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini oko 5 min. dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostavite da se na toplom mjestu diže toliko dugo dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. U međuvremenu namastite duboki lim. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

3

Radnu ploču lagano pospite brašnom te tijesto još jednom kratko premijesite. Potom ga izvaljajte u limu.

4

Nadjev

Ribiz operite, odvojite bobice od peteljki. Pomiješajte mileram, jaja, šećer, Finesse, cimet i prašak za puding. Dodajte ribiz. Nadjev ravnomjerno rasporedite po dizanom tijestu i ostavite da se diže još oko 15 min. Potom ispecite.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: 35 Minute

Popržite bademe u tavi bez masnoće pa ih stavite na tanjur da se ohlade. Kolač ostavite u limu da se ohladi na rešetku za kolače.

Ukrašavanje

Prije posluživanja kolač pospite poprženim bademima i nasjeckanim pistacijama te po želji i šećerom u prahu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne