KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač s jabukama

Najbolji recept za sočni tradicionalni kolač s jabukama i bademima, pripremljen u limu za pečenje

oko 20 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač s jabukama

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

malo masnoće

Nadjev:

1 ½ kg jabuka
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 vrh noža mljevenog cimeta
30 g grožđica
50 g maslaca
oko 50 g šećera

Prhko tijesto:

400 g pšeničnog brašna
4 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
70 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 jaja (veličine M)
4 žlice mlijeka
150 g mekog maslaca ili margarina

Osim toga:

1 žumanjak (veličine M)
1 žlica mlijeka
50 g Dr. Oetker Badem listića

preparation

Priprema

1

1. Priprema

Namastite lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Nadjev

Jabuke ogulite i narežite ih na trake ili manje komade. Narezane jabuke sa šećerom, vanilin šećerom, cimetom, grožđicama i maslacem miješajući lagano propirjajte u loncu, potom ostavite da se malo ohladi i zasladite  s malo šećera.

4

Po tijestu raspodijelite nadjev od jabuka. 

5

Detaljne upute za pokrov od tijesta

Polovicu tijesta za pokrov tanko razvaljajte na veličinu lima za pečenje i namotajte oprezno na papir za pečenje.

Pokrov od tijesta razmotajte po nadjevu.

6

Umutite žumanjak s mlijekom i premažite tijesto. Pokrov od tijesta više puta oprezno probodite vilicom i pospite bademima. Pecite. 

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Kolač u limu za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.