Flag

Kolač od vanilije s kruškama

12 komada
Srednje teško
80
Prhko tijesto sa vanilija štapićem i kruškama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Punjenje
7krušaka
1000 mlvode
100 gšećera
1štapić cimeta
Tijesto
175 gmaslaca (mekanog)
100 gšećera
3jaja
170 gbrašna
1 ½ žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 pakiranjeDr. Oetker Vanilija štapića
Ukrašavanje
2 žlicešećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilija štapića
1

Priprema

Operite kruške i ogulite ih ostavljajući peteljke. Žličicom izdubite jezgru s košticama. Prokuhajte vodu sa šećerom i cimetom. Oguljene kruške stavite u kipuću vodu i kuhajte oko 10 minuta. Kruške moraju biti meke, ali ne i prekuhane. Izvadite ih iz vode i osušite ih papirnatim ručnikom.

2

Tijesto

Dno kalupa za torte promjera 22 cm premažite maslacem i pospite brašnom. Umutite maslac sa šećerom dok ne postane prozračan. Vanilija štapić razrežite po dužini, žličicom izvadite sjemenke te ih dodajte u smjesu od maslaca. Postupno dodajte jaja uz neprestano miješanje. U pripremljenu smjesu prosijajte brašno s praškom za pecivo te izmiješajte lopaticom dok smjesa ne postane glatka, potom stavite smjesu u kalup. Na vrhu rasporedite kruške s peteljkama prema gore pritiskujući ih gotovo do dna kalupa, izravnajte tijesto.

3

Pečenje

Kalup s tijestom stavite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

4

Ukrašavanje

Pečeno i ohlađeno tijesto pospite šećerom u prahu.