za ovaj recept Kolač od sira s pečenim jabukama
4 kom | crvene jabuke (oko 600g) |
200 g | pšeničnog brašna |
½ razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
70 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
100 g | mekog maslaca |
1 kom | jaja |
3 kom | jaja |
50 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Cimet šećera |
125 ml | Dr. Oetker Desertnog preljeva Toffee |
1 omot | Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije |
1 kg | svježeg posnog sira |
400 g | vrhnja za šlag |
oko 25 g | badem štapića |
1 kom | crvene jabuka |
malo | ulja |
malo | šećera u prahu |
Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Jabuke operite, izrežite jezgru, prepolovite poprečno i stavite u kalup za nabujak. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 30 - 35 Minute
Pečene jabuke u kalupu stavite na rešetku za kolače i ostavite da se malo ohlade.
Namastite dno kalupa za torte. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Oko polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za torte, izbodite vilicom i pecite podlogu.
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
Izvadite kalup iz pećnice i ostavite ga da se ohladi na rešetki za kolače. Od preostalog tijesta oblikujte valjak te ga poput ruba utisnite u kalup, tako da dobijete rub visine oko 4 cm.
Jaja pjenasto tucite mikserom (metlicama) oko 1 minutu. Postupno dodajte šećer, cimet šećer i preljev s okusom karamele. Umiješajte puding u prahu, svježi sir i vrhnje za šlag na najnižoj brzini. Pečene jabuke s reznom površinom usmjerenom prema dolje raspodijelite po prhkom tijestu. Prelijte ravnomjerno smjesom za kolač od sira. Stavite kalup na rešetku u pećnicu i pecite.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Kolač od sira s pečenim jabukama ostavite da se ohladi u kalupu na rešetki za kolače. Potom odvojite i skinite kalup.
Bademe prepecite u neprianjajućoj tavi bez dodavanja masnoće do zlatno-žute boje i ostavite na tanjuru da se ohlade. Jabuke operite, izrežite jezgru i narežite na vrlo tanke ploške. Zagrijte ulje u tavi i kratko prepecite jabuke s obje strane. Potom ih ocijedite na kuhinjskom papiru. Kolač od sira s pečenim jabukama ukrasite bademima, uvinutim ploškama jabuke i šećerom u prahu.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne