KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač od sira i mandarina s pudingom

Crveni preljev za torte posebno privlači poglede na ovaj ukusan kolač

o 16 komada

potrebno malo iskustva 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač od sira i mandarina s pudingom

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Miješano tijesto:

150 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
75 g mekog maslaca ili margarina

Nadjev:

3 limenke mandarina (ocijeđena masa po 175 g) ili 1 limenka mandarina (ocijeđena masa 480 g)
2 omota Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
200 g šećera
500 ml mlijeka
500 g svježeg posnog sira

Preljev:

1 omot Dr. Oetker Preljev za torte crveni
2 žlice šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Za nadjev, ostavite mandarine da se ocijede u cjediljci nad zdjelicom i pri tome od dobivene tekućine izmjerite 250 ml. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica o 200 °C

Pećnica na vrući zrak o 180 °C

2

Miješano tijesto

U posudi izmiješate brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Dobar dio tijesta razvaljajte na dnu kalupa za torte. Od preostalog tijesta oblikujte valjak, položite ga kao rub uz kalup i utisnite tako da dobijete oko 3 cm visoki rub. Stavite kalup u hladnjak.

3

Nadjev

Pripremite oba omota pudinga prema uputi na omotu, ali s 200 g šećera i 500 ml mlijeka. Odmah umiješajte svježi sir i masu ravnomjerno raspodijelite u kalupu. Posložite mandarine po masi. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: o 60 Minute

Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.

4

Preljev

Pripremite preljev za torte prema uputi na omotu sa šećerom i tekućinom te ga ravnomjerno rasporedite po mandarinama. Neka se preljev stvrdne. Potom kolač izvadite iz kalupa.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu