Kolač od sira i jabuka s mrvicama

Kolač koji širi predivan miris toplih jabuka

oko 12 komada

dosta zahtjevno 90 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač od sira i jabuka s mrvicama

Kalup za pečenje (Ø 26 cm):

Tijesto:

140 g mekog maslaca
200 g šećera od trske
2 jaja
320 g brašna

Kockice jabuke:

4 jabuka (srednje veličine, ukupno oko 480g)
50 ml vode
sok od 1 limuna
30 g šećera

Nadjev od sira:

250 g mekog maslaca
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije (20 g pudinga)
30 g Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1 limun (sok i korica)
3 jaja
500 g svježeg posnog sira

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za pečenje promjera Ø 26 cm obložite papirom za pečenje, a rub premažite uljem.

2

Tijesto

Maslac i šećer mikserom kremasto izmiješajte. Istucite jaja, dodajte u smjesu i dobro promiješajte. Dodajte brašno i rukom umijesite tijesto. Omotajte tijesto u prozirnu foliju za čuvanje svježine i ostavite ga da odstoji oko 1 sat na hladnom mjestu.

Ohlađeno tijesto razvaljajte na malo brašna, na debljinu od približno 5 mm. Tijestom obložite dno i rub kalupa. Višak tijesta odrežite i stavite na hladno.

3

Kockice jabuke

Jabuke ogulite i narežite na kockice (oko 5 mm x 5 mm). Zakuhajte vodu, sok od limuna i šećer. Kockice dodajte u toplu tekućinu i pirjajte sve dok nisu al dente. Potom prekrijte prozirnom folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi.

4

Nadjev od sira

Pomiješajte maslac, šećer, puding od vanilije u prahu, gustin, sok od limuna i koricu limuna te potom izmiješajte mikserom u mekanu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja i nastavite miješati. Potom dodajte posni sir.

Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Kockice jabuke procijedite kroz sito i potom raspodijelite kockice po dnu slatkog tijesta. Po tome raspodijelite smjesu od sira. Pecite kolač 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Ohlađeni ostatak slatkog tijesta naribajte po kolaču i pecite još jednom oko 30 minuta.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Ostavite kolač da se ohladi pa ga nakon toga izvadite iz kalupa. Kolač ostavite da se hladi najmanje 3-4 sata.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne