Pogledajte sočan kolač od mrkve koji će oduševiti sve ukućane.
za ovaj recept Kolač od mrkve
375 g | mrkve |
6 | bjelanjaka (veličine M) |
6 | žumanjka (veličine M) |
275 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korica naranče |
100 g | krem sira |
75 ml | mlijeka |
125 g | pirovog brašna |
125 g | pšeničnog brašna |
1 omot | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
100 g | Dr. Oetker Badema mljevenih |
150 g | marcipan mase |
50 g | šećera u prahu |
malo | Dr. Oetker jestive boje za kolače |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korica naranče |
200 g | hladnog tučenog vrhnja |
1 omot | Dr. Oetker Kremfixa |
1 žlica | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | krem sira |
Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Bjelanjak mikserom (metlicama) vrlo čvrsto istucite. Žumanjke, šećer, vanilin šećer, sol, Finesse u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini kremasto istucite. Umiješajte krem sir. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i bademima i umiješajte u smjesu zajedno s mlijekom. Potom kratko umiješajte mrkvu. Oprezno umiješajte snijeg i poravnajte tijesto u kalupu. Kalup stavite u pećnicu na rešetku.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Kolač u kalupu stavite na kuhinjsku rešetku, nakon 10 minuta odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Ostavite kolač od mrkve da se ohladi.
Marcipan umijesite sa šećerom u prahu. Za zeleni dio mrkve odvojite komad veličine oraha i obojite ga zelenom jestivom bojom. Podijelite ga na približno 12 dijelova jednake veličine i oblikujte kuglice. Potom kuglice malo spljoštite i urežite. Preostali marcipan obojite s Finesse, crvenom i žutom jestivom bojom. Smjesu podijelite na približno 12 dijelova jednake veličine, oblikujte kuglice i od svake kuglice oblikujte i izradite duguljaste mrkve. Tupim dijelom noža izradite udubljenja po mrkvi. Oprezno utisnite zeleni dio mrkve, po potrebi ga zalijepite s malo šećernog pisma i ostavite mrkve prekrivene sa strane.
Uklonite papir za pečenje s kolača od mrkve i stavite kolač za pladanj za torte. Prije posluživanja čvrsto istucite tučeno vrhnje s Kremfixom, šećerom i vanilin šećerom. Umiješajte krem sir. Raspodijelite nadjev po kolaču i izravnajte ga. Ukrasite mrkvama od marcipana.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne