KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač od kruške s beze pokrovom

Pita s pokrovom od bezea

16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač od kruške s beze pokrovom

Tijesto:

250 g mekog maslaca
150 g šećera (smeđeg)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 razom puna žličica mljevenog cimeta
1 razom puna žličica mljevenog đumbira
malo mljevenog muškatnog oraščića
4 žumanjka (veličine M)
400 g glatkog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
½ žličica Dr. Oetker Soda bikarbona
100 ml javorovog sirupa
¼ l mlaćenice
500 g krušaka (oguljenih, bez koštica, narezanih na sitne kocke)
1 žlica soka od 1 limuna

Pokrov od bezea:

4 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
100 g šećera u prahu (prosijanog)

preparation

Priprema

1

Tijesto

Maslac sa šećerom, vanilin šećerom, koricom naranče, cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem mikserom (metlicama) izmiješajte u kremastu smjesu. Pojedinačno dodajte žumanjke. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pospite preko smjese te kuhačom umiješajte javorov sirup i mlaćenicu. Komadiće kruške poprskajte sokom od limuna i umiješajte u tijesto.

2

Smjesu izlijte u kalup za pitu (ø 30 cm), koji prethodno treba namastiti i posuti brašnom te zatim smjesu u kalupu poravnajte

3

Stavite kalup na rešetku na donju polovicu pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

4

Pokrov od bezea

Za beze istucite bjelanjke sa soli. Dodajte šećer u prahu i istucite u čvrsti snijeg. Beze smjesu raspodijelite po kolaču i žličicom izradite mala udubljenja.

5

Stavite kalup na rešetku na donju polovicu pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

6

Ostavite kolač u kalupu da se ohladi.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu