Flag

Kolač od kruške s beze pokrovom

16 komada
Srednje teško
110
Pita s pokrovom od bezea uz dodatak kruške
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Beze pokrov možete napraviti i s Dr. Oetker Beze korama.
Recipe Tips
Kolač se može pripremiti i s kruškama iz kompota od kruški iz limenke; u tom slučaju izostavite sok od limuna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
250 gmekog maslaca
150 gšećera (smeđeg)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
1 razom puna žličicamljevenog cimeta
1 razom puna žličicamljevenog đumbira
malomljevenog muškatnog oraščića
4žumanjka (veličine M)
400 gglatkog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
½ žličicaDr. Oetker Sode bikarbone
100 mljavorovog sirupa
¼ lmlaćenice
500 gkrušaka (oguljenih, bez koštica, narezanih na sitne kocke)
1 žlicasoka od 1 limuna
Pokrov od bezea
4bjelanjka (veličine M)
1 prstohvatsoli
100 gšećera u prahu (prosijanog)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Sode bikarbone
1

Tijesto

Maslac sa šećerom, vanilin šećerom, koricom naranče, cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem mikserom (metlicama) izmiješajte u kremastu smjesu. Pojedinačno dodajte žumanjke. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pospite preko smjese te kuhačom umiješajte javorov sirup i mlaćenicu. Komadiće kruške poprskajte sokom od limuna i umiješajte u tijesto.

2

Smjesu izlijte u kalup za pitu (ø 30 cm), koji prethodno treba namastiti i posuti brašnom te zatim smjesu u kalupu poravnajte

3

Stavite kalup na rešetku na donju polovicu pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

4

Pokrov od bezea

Za beze istucite bjelanjke sa soli. Dodajte šećer u prahu i istucite u čvrsti snijeg. Beze smjesu raspodijelite po kolaču i žličicom izradite mala udubljenja.

5

Stavite kalup na rešetku na donju polovicu pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

6

Ostavite kolač u kalupu da se ohladi.

  • Beze pokrov možete napraviti i s Dr. Oetker Beze korama.
  • Kolač se može pripremiti i s kruškama iz kompota od kruški iz limenke; u tom slučaju izostavite sok od limuna.