Kolač od kruške s beze pokrovom

Pita s pokrovom od bezea uz dodatak kruške

16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač od kruške s beze pokrovom

Tijesto:

250 g mekog maslaca
150 g šećera (smeđeg)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 razom puna žličica mljevenog cimeta
1 razom puna žličica mljevenog đumbira
malo mljevenog muškatnog oraščića
4 žumanjka (veličine M)
400 g glatkog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
½ žličica Dr. Oetker Sode bikarbone
100 ml javorovog sirupa
¼ l mlaćenice
500 g krušaka (oguljenih, bez koštica, narezanih na sitne kocke)
1 žlica soka od 1 limuna

Pokrov od bezea:

4 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
100 g šećera u prahu (prosijanog)

preparation

Priprema

1

Tijesto

Maslac sa šećerom, vanilin šećerom, koricom naranče, cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem mikserom (metlicama) izmiješajte u kremastu smjesu. Pojedinačno dodajte žumanjke. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pospite preko smjese te kuhačom umiješajte javorov sirup i mlaćenicu. Komadiće kruške poprskajte sokom od limuna i umiješajte u tijesto.


2

Smjesu izlijte u kalup za pitu (ø 30 cm), koji prethodno treba namastiti i posuti brašnom te zatim smjesu u kalupu poravnajte


3

Stavite kalup na rešetku na donju polovicu pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute


4

Pokrov od bezea

Za beze istucite bjelanjke sa soli. Dodajte šećer u prahu i istucite u čvrsti snijeg. Beze smjesu raspodijelite po kolaču i žličicom izradite mala udubljenja.


5

Stavite kalup na rešetku na donju polovicu pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


6

Ostavite kolač u kalupu da se ohladi.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne