KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač od čokolade s karamelom

Poke Cake s kremom od karamele i čokolade

16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač od čokolade s karamelom

Za kalup za pečenje/ kalup za nabujke (22 x 28 cm):

nešto masnoće

Tijesto:

150 g tamne čokolade
125 g maslaca ili margarina
125 g šećera (smeđeg)
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
150 g milerama
150 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omot Dr. Oetker Soda bikarbona

Ganache:

150 g mliječne čokolade
250 g slatkog vrhnja za šlag

Karamela:

175 g šećera
250 g hladnog slatkog vrhnja za šlag

Za ukrašavanje:

krupna sol (cvijet morske soli)
oko 1 žlica zrna kakaa

preparation

Priprema

1

Priprema

Nasjeckajte tamnu čokoladu i otopite ju na pari, na slaboj temperaturi. Namastite kalup. Pećnicu prethodno zagrijte.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin kremasto izmiješajte u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol, tako da dobijete povezanu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Potom umiješajte čokoladu i mileram. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i sodom i dodajte u tijesto, kratko miješajući na srednjoj brzini. Tijesto istresite u kalup, poravnajte i stavite na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Ostavite kolač u kalupu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Ganache

Nasjeckajte čokoladu. Vrhnje zakuhajte u loncu, maknite sa štednjaka. Zatim umiješajte nasjeckanu čokoladu i ostavite da se ohladi.

4

Drškom kuhače izradite puno velikih rupa u kolaču. Prelijte ohlađenom, gustom ganache kremom i ostavite da se stvrdne u hladnjaku.

5

Karamela

Šećer otopite na srednjoj temperaturi u neprianjajućoj tavi i malo prepržite da poprimi smeđu boju. Prelijte vrhnjem, miješajući kuhajte sve dok ne postane gusto i šećer se u potpunosti ne otopi. Ostavite samo kratko da se ohladi, raspodijelite po kremi od čokolade i ostavite da se stvrdne.

6

Ukrašavanje

Prije posluživanja, kolač s rupama pospite solju i zrnima kakaa.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu