za ovaj recept Kolač Bounty®
Lim za pečenje (40 x 30 cm) | |
malo masnoće |
2 omota | Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije |
80 g | šećera |
500 ml | mlijeka |
400 ml | kokosovog mlijeka |
200 g | kokosovih mrvica |
200 g | hladnog tučenog vrhnja |
1 omot | Dr. Oetker Kremfixa |
250 g | margarina (meki) |
150 g | šećera |
5 | jaja (veličine M) |
150 g | brašna (pšenično) |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
40 g | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
150 g | Dr. Oetker Badema mljevenih |
125 ml | mlijeka |
150 g | tamne čokolade |
75 g | maslaca |
oko 10 | Bounty® čokoladica |
oko 3 žlice | čipsa od kokosa |
Za kremu od kokosa prethodno skuhajte puding: puding u prahu pomiješajte sa šećerom i oko 10 žlica mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte s kokosovim mlijekom, maknite sa štednjaka i metlicom za snijeg umiješajte pomiješani prah. Puding miješajući kuhajte najmanje 1 minutu. Umiješajte kokosove mrvice. Vrući puding izlijte u posudu, površinu odmah prekrijte folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi.
Lim za pečenje namastite i stavite na njega obruč za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Miješajući postupno dodajte šećer, sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno svako jaje, miješajući oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i bademima i naizmjenično s mlijekom kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po limu za pečenje i pecite.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Vrhnje istucite s Kremfixom. Oprezno umiješajte tučeno vrhnje u ohlađeni puding. Kremom od kokosa premažite biskvit i stavite kolač oko sat vremena na hladno.
Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari s maslacem na niskoj temperaturi i dobro pomiješajte. Glazura ne smije biti prevruća, po potrebi je ostavite da se malo ohladi. Čokoladnu glazuru oprezno premažite po ohlađenoj kremi od kokosa.
Oprezno odvojite obruč i skinite ga.
Čokoladice Bounty oštrim nožem ukoso prepolovite. Kolač od kokosa ukrasite čokoladicama i pospite ga čipsom od kokosa. Do posluživanja držite u hladnjaku.
Bez kreme se kolač može zamrznuti.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne