Kolač Bounty®

Ovaj ukusan kolač oduševljava sočnim čokoladnim biskvitom, mekanom kremom od kokosa i hrskavom glazurom. Nevjerojatno fino.

oko 20 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač Bounty®

Potrebno:

Lim za pečenje (40 x 30 cm)
malo masnoće

Krema od kokosa:

2 omota Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
80 g šećera
500 ml mlijeka
400 ml kokosovog mlijeka
200 g kokosovih mrvica
200 g hladnog tučenog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfixa

Biskvit:

250 g margarina (meki)
150 g šećera
5 jaja (veličine M)
150 g brašna (pšenično)
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
40 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
150 g Dr. Oetker Badema mljevenih
125 ml mlijeka

Glazura:

150 g tamne čokolade
75 g maslaca

Ukrašavanje:

oko 10 Bounty® čokoladica
oko 3 žlice čipsa od kokosa

preparation

Priprema

1

Puding za kremu od kokosa

Za kremu od kokosa prethodno skuhajte puding: puding u prahu pomiješajte sa šećerom i oko 10 žlica mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte s kokosovim mlijekom, maknite sa štednjaka i metlicom za snijeg umiješajte pomiješani prah. Puding miješajući kuhajte najmanje 1 minutu. Umiješajte kokosove mrvice. Vrući puding izlijte u posudu, površinu odmah prekrijte folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi.
Lim za pečenje namastite i stavite na njega obruč za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C


2

Biskvit

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Miješajući postupno dodajte šećer, sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno svako jaje, miješajući oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i bademima i naizmjenično s mlijekom kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po limu za pečenje i pecite. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


3

Krema od kokosa

Vrhnje istucite s Kremfixom. Oprezno umiješajte tučeno vrhnje u ohlađeni puding. Kremom od kokosa premažite biskvit i stavite kolač oko sat vremena na hladno.
 


4

Glazura

Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari s maslacem na niskoj temperaturi i dobro pomiješajte. Glazura ne smije biti prevruća, po potrebi je ostavite da se malo ohladi. Čokoladnu glazuru oprezno premažite po ohlađenoj kremi od kokosa.


5

Ukrašavanje

Oprezno odvojite obruč i skinite ga.
Čokoladice Bounty oštrim nožem ukoso prepolovite. Kolač od kokosa ukrasite čokoladicama i pospite ga čipsom od kokosa. Do posluživanja držite u hladnjaku.

Bez kreme se kolač može zamrznuti.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne