KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kocke od kestena

Kocke s čokoladnom i šlag kremom i topingom od kestena

oko 42 komada

potrebno malo iskustva 30 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kocke od kestena

Tijesto:

5 žumanjka
90 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
125 ml vode
2 žlice ruma (38%)
125 ml ulja
5 bjelanjaka (veličine M)
90 g šećera
250 g glatkog brašna
½ omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
40 g Dr. Oetker Kakao za kolače
150 g orašastih plodova (usitnjenih)

Čokoladna krema:

1 omot Dr. Oetker Kremfix
300 g čokolade (omekšale)
350 ml vrhnja za šlag

Šlag krema:

1 omot Dr. Oetker Kremfix
350 ml vrhnja za šlag
2 omota Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer

Toping od kestena:

500 g kesten pirea (odmrznutog)
40 g šećera u prahu
2 žlice ruma (38%)

Za posipanje:

malo Dr. Oetker Kakao za kolače

preparation

Priprema

1

Tijesto

Za smjesu mikserom (metlicama) pjenasto izradite žutanjke sa šećerom, vanilin šećerom, vodom, rumom i uljem. Bjelanjke čvrsto umutite sa šećerom i kuhačom lagano umiješajte u smjesu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte kakao i prosijte sve na smjesu, te umiješajte i orašaste plodove.

2

Smjesu razmažite po limu za pečenje (30 x 35 cm) kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Lim gurnite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

3

Ohlađeni kolač prevrnite i odstranite papir za pečenje.

4

Čokoladna krema

Kremfix umiješajte u slatko vrhnje za šlag i istucite u čvrst šlag, zatim lagano dodajte omekšalu čokoladu i premažite dobivenu kremu preko kolača.

5

Šlag krema

Umiješajte Kremfix i vanilin šećer u slatko vrhnje za šlag. Istucite u čvrstu kremu i premažite preko čokoladne kreme.

6

Toping od kestena

Odmrznuti kesten pire pomiješajte sa šećerom u prahu i rumom. Pireom punite prešu za krumpire i istisnite po kolaču (po šlag kremi). Kolač ostavite oko sat vremena na hladnome.

7

Za posipanje

Kolač prije posluživanja lagano pospite kakaom za kolače.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu