Kocke od čokolade i kave

Prozračan kolač od čokolade iz lima s vrhnjem od čokolade i okusom kave

oko 24 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kocke od čokolade i kave

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

Papir za pečenje
malo masnoće

Biskvit:

4 jaja (veličine M)
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g integralnog pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
10 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
1 žličica instant expresso kave u prahu

Hrskavi nadjev:

200 g tamne čokolade
200 g keksa s maslacem

Nadjev od vrhnja:

150 g tamne čokolade
800 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
4 omota Dr. Oetker Kremfixa
80 g šećera

Za ukrašavanje:

oko 70 g čokolade u listićima
oko 1 žličica instant expresso kave u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Pritom na otvorenoj strani lima izradite rub od papira. Zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Biskvit

Jaja pjenasto izmiješajte u posudi mikserom (metlicama), miješajući na najvećoj brzini 1 minutu. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom i miješajući tijekom 1 minute uspite u smjesu, nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo, kakaom i espressom u prahu i umiješajte kratko na najnižoj brzini. Izravnajte tijesto u limu za pečenje i pecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 11 Minute

3

Biskvit oprezno odvojite i istresite na papir za pečenje i ostavite da se ohladi zajedno s papirom. Stavite biskvit na pladanj ili na lim za pečenje i povucite papir za pečenje na kojem se pekao biskvit.

4

Hrskavi nadjev

Čokoladu grubo nasjeckajte i otopite na pari na laganoj temperaturi. Stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje i dobro je zatvorite. Valjkom za tijesto usitnite kekse. Pomiješajte čokoladu i kekse i ravnomjerno raspodijelite po biskvitu. 

5

Nadjev od tučenog vrhnja

Čokoladu također otpite. Tučeno vrhnje, Kremfix i šećer čvrsto istucite. Podijelite smjesu na dva dijela. U jedan dio tučenog vrhnja oprezno umiješajte otopljenu čokoladu i ravnomjerno raspodijelite po hrskavom nadjevu. Stavite kolač najmanje 30 minuta na hladno. Preostalo tučeno vrhnje ravnomjerno raspodijelite po nadjevu od čokolade i ostavite najmanje 2 sata u hladnjaku.

6

Ukrašavanje

Prije ukrašavanja narežite kolač na 24 komada. Na svaki komad stavite listić čokolade i pospite espressom u prahu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne