Flag

Kocke od čokolade i kave

oko 24 komada
Srednje teško
60
Prozračan kolač od čokolade iz lima s vrhnjem od čokolade i okusom kave
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
Papir za pečenje

Sastojci

Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
malomasnoće
Biskvit
4jaja (veličine M)
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gintegralnog pšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
10 gDr. Oetker Kakaa za kolače
1 žličicainstant expresso kave u prahu
Hrskavi nadjev
200 gtamne čokolade
200 gkeksa s maslacem
Nadjev od vrhnja
150 gtamne čokolade
800 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
4 omotaDr. Oetker Kremfixa
80 gšećera
Za ukrašavanje
oko 70 gčokolade u listićima
oko 1 žličicainstant expresso kave u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Pritom na otvorenoj strani lima izradite rub od papira. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Biskvit

Jaja pjenasto izmiješajte u posudi mikserom (metlicama), miješajući na najvećoj brzini 1 minutu. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom i miješajući tijekom 1 minute uspite u smjesu, nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo, kakaom i espressom u prahu i umiješajte kratko na najnižoj brzini. Izravnajte tijesto u limu za pečenje i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 11 Minute

3

Biskvit oprezno odvojite i istresite na papir za pečenje i ostavite da se ohladi zajedno s papirom. Stavite biskvit na pladanj ili na lim za pečenje i povucite papir za pečenje na kojem se pekao biskvit.

4

Hrskavi nadjev

Čokoladu grubo nasjeckajte i otopite na pari na laganoj temperaturi. Stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje i dobro je zatvorite. Valjkom za tijesto usitnite kekse. Pomiješajte čokoladu i kekse i ravnomjerno raspodijelite po biskvitu. 

5

Nadjev od tučenog vrhnja

Čokoladu također otpite. Tučeno vrhnje, Kremfix i šećer čvrsto istucite. Podijelite smjesu na dva dijela. U jedan dio tučenog vrhnja oprezno umiješajte otopljenu čokoladu i ravnomjerno raspodijelite po hrskavom nadjevu. Stavite kolač najmanje 30 minuta na hladno. Preostalo tučeno vrhnje ravnomjerno raspodijelite po nadjevu od čokolade i ostavite najmanje 2 sata u hladnjaku.

6

Ukrašavanje

Prije ukrašavanja narežite kolač na 24 komada. Na svaki komad stavite listić čokolade i pospite espressom u prahu.