za ovaj recept Kocke od čokolade i kave
Papir za pečenje |
malo | masnoće |
4 | jaja (veličine M) |
100 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | integralnog pšeničnog brašna |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
10 g | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
1 žličica | instant expresso kave u prahu |
200 g | tamne čokolade |
200 g | keksa s maslacem |
150 g | tamne čokolade |
800 g | hladnog slatkog vrhnja za šlag |
4 omota | Dr. Oetker Kremfixa |
80 g | šećera |
oko 70 g | čokolade u listićima |
oko 1 žličica | instant expresso kave u prahu |
Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Pritom na otvorenoj strani lima izradite rub od papira. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak oko 180 °C
Jaja pjenasto izmiješajte u posudi mikserom (metlicama), miješajući na najvećoj brzini 1 minutu. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom i miješajući tijekom 1 minute uspite u smjesu, nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo, kakaom i espressom u prahu i umiješajte kratko na najnižoj brzini. Izravnajte tijesto u limu za pečenje i pecite.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 11 Minute
Biskvit oprezno odvojite i istresite na papir za pečenje i ostavite da se ohladi zajedno s papirom. Stavite biskvit na pladanj ili na lim za pečenje i povucite papir za pečenje na kojem se pekao biskvit.
Čokoladu grubo nasjeckajte i otopite na pari na laganoj temperaturi. Stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje i dobro je zatvorite. Valjkom za tijesto usitnite kekse. Pomiješajte čokoladu i kekse i ravnomjerno raspodijelite po biskvitu.
Čokoladu također otpite. Tučeno vrhnje, Kremfix i šećer čvrsto istucite. Podijelite smjesu na dva dijela. U jedan dio tučenog vrhnja oprezno umiješajte otopljenu čokoladu i ravnomjerno raspodijelite po hrskavom nadjevu. Stavite kolač najmanje 30 minuta na hladno. Preostalo tučeno vrhnje ravnomjerno raspodijelite po nadjevu od čokolade i ostavite najmanje 2 sata u hladnjaku.
Prije ukrašavanja narežite kolač na 24 komada. Na svaki komad stavite listić čokolade i pospite espressom u prahu.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne