KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kockasta torta od vanilije

Torta s finim nadjevom od vanilije i likera

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kockasta torta od vanilije

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto sve-u-jedan:

150 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
125 g mekog maslaca ili margarina

Nadjev:

1 omot Dr. Oetker Krema za torte vanilija
200 g mekog maslaca ili margarina
200 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
150 ml likera od jaja
150 g marmelade od marelica

Ukrašavanje:

malo ulja
75 g šećera
oko 100 g Dr. Oetker Kuvertira bijela čokolada

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Papir preklopite s jedne strane tako da ostane površina od 30 x 30 cm. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto sve-u-jedan

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) miješajte najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini 2 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto stavite na lim za pečenje, poravnajte i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 18 Minuta

Tijesto s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Oštrim nožem razrežite tijesto na 4 kocke jednake veličine (oko 15 x 15 cm) koje ćete u nastavku recepta koristiti kao slojeve torte.

4

Nadjev

Kremu za torte, vrlo mekani maslac, vrhnje i liker stavite u posudu. Mikserom (metlicama) miješajte najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini oko 2 minute dok ne postane kremasto. Kremu stavite u štrcaljku s otvorom u obliku zvijezde (Ø oko 12 mm). 1 slog biskvita stavite na pladanj za torte. Štrcaljkom nanesite ¼ kreme od likera od jaja, ostavljajući pritom usku kockastu traku slobodnom (sl. 1). U nepopunjenu traku žličicom stavite oko 1/3 marmelade od marelica.

5

Na to stavite sljedeći sloj biskvita te nanesite kremu od likera i marmeladu od marelica (sl. 2). Stavite treći sloj biskvita nanesite kremu i marmeladu na isti način kao što ste nanijeli na prvi sloj. Na posljednji sloj biskvita štrcaljkom nanesite ostatak kreme i lagano razmažite. Tortu do konzumacije držite na hladnom.

6

Ukrašavanje

Za zaštitu od prskanja stavite papir za pečenje na radnu ploču. Na papir stavite zaobljenu metalnu žlicu, idealno metalnu kutljaču. Kistom nanesite malo ulja. Šećer karamelizirajte u malom loncu na srednjoj temperaturi (tj. počnite miješati tek kada se šećer počne topiti) i miješajte tako dugo dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Smjesu miješajte dok se hladi, sve dok se ne počnu „stvarati niti“. Isprepletite (oblikujte kao na slici) karamelizirane niti vilicom uz pomoć žlice. Ako smjesa postane pretvrda, jednostavno je ponovno zagrijte. Rashlađeni šećerni ukras laganim se okretom može odvojiti od žlice.

7

Kuvertiru otopite prema uputama na pakiranju, raspodijelite po torti i ostavite da se stvrdne. Prije konzumacije tortu ukrasite dekoracijom od karamele.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu