Flag

Keksići s cimetom

oko 120 komada
Lagano
60
Fini hrskavi keksići s notom cimeta za adventsko vrijeme
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Prhko tijesto
300 gpšeničnog brašna
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
oko 1 žličicacimeta
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
2 komžumanjaka
200 gmekog maslaca
Premaz
oko 1 žličicamlijeka
Posip
oko 2 žliceDr. Oetker Cimet šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi za miješanje. Dodajte preostale sastojke i prvo na niskoj, a zatim na najjačoj razini mikserom izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela i na pobrašnjenoj radnoj površini svaki oblikujte u valjak dužine 20 cm. Stavite u hladnjak na najmanje 1 sat dok se ne stvrdnu. U međuvremenu lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tvrde rolice narežite na ploške debljine cca 1/2 cm i stavite u lim za pečenje. Cimet kekse tanko premažite mlijekom, pospite cimet-šećerom i ispecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 13 Minute


Nakon pečenja kekse ostavite da se ohlade.