Keksi Salentina

Ovi keksi ističu se po svojoj jednostavnosti

50 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi Salentina

Tijesto:

500 g brašna
200 g šećera
200 g mekog maslaca
2 jaja
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvat soli

Nadjev:

marmelada od borovnica

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pripremite okrugle kalupe za kekse (Ø 8 cm). Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 3 mm. Okruglim kalupom izradite kekse i stavite ih na lim za pečenje.

3

Nadjev

Žličicom stavite marmeladu u sredinu svakog keksa. Potom preklopite svaku stranu, a kutove dobro stisnite kako se tijekom pečenja ne bi rastvorili.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 15 - 20 Minute

Izvadite kekse i ostavite ih da se ohlade.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne