KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Keksi Salentina

Ovi keksi ističu se po svojoj jednostavnosti

50 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi Salentina

Tijesto:

500 g brašna
200 g šećera
200 g mekog maslaca
2 jaja
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvat soli

Nadjev:

marmelada od borovnica

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pripremite okrugle kalupe za kekse (Ø 8 cm). Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 3 mm. Okruglim kalupom izradite kekse i stavite ih na lim za pečenje.

3

Nadjev

Žličicom stavite marmeladu u sredinu svakog keksa. Potom preklopite svaku stranu, a kutove dobro stisnite kako se tijekom pečenja ne bi rastvorili.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 15 - 20 Minuta

Izvadite kekse i ostavite ih da se ohlade.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu