Keksi s kakaom

Slatki keksi u obliku jelena izrađeni od nježnog tamnog tijesta s aromatičnim kakaom tvrtke Dr. Oetker.

oko 60 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi s kakaom

Za lim za pečenje:

Kalupi za kekse
papir za pečenje

Prhko tijesto:

250 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g kokosovog šećera
1 jaje (veličine M)
125 g mekog maslaca ili margarina
1 žlica Dr. Oetker Kakaa za kolače

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Čokoladno pismo (bijelo)

preparation

Priprema

1

Priprema

U posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Prhko tijesto

Tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Izrežite jelene ili druge motive, stavite ih na lim za pečenje i pecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 7 Minute

Pecivo s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Kekse ukrasite bijelim čokoladnim pismom i ostavite da se ukras stvrdne.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne