Flag

Keksi od mrkve

oko 10 komada
Lagano
20
Mekani keksi od mrkve s Dr. Oetker Pastom od bourbon vanilije
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potreban
Lim za pečenje

Sastojci

Tijesto
230 gglatkog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Kvasca instant
2 razom pune žličicecimeta
70 gsušenih brusnica
1 komjaja
50 mlulja
60 mlsirupa od agave
1 žličicaDr. Oetker Paste od burbon vanilije
150 gmrkve (grubo naribane)
Nadjev
125 gsvježega sira
1 žličicaDr. Oetker Paste od burbon vanilije
1 žličicasirupa od agave
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
1

Za pripremu tijesta u posudi pomiješajte brašno s kvascem, cimetom i brusnicama. Dodajte jaje, ulje, sirup od agave, pastu od vanilije i ribanu mrkvu te ručno izradite glatko tijesto. Od tijesta izradite valjak koji ćete izrezati na 20 jednakih komadića. Iz tih komadića izradite medaljone, koje ćete posložiti na lim obložen papirom za pečenje, međusobno udaljene otprilike 3 cm kako ne bi ostali sirovi. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite.

Plinska pećnica: 180 °C
Električna pećnica: 180 °C
Pećnica na vrući zrak: 160 °C
Vrijeme pečenja: otprilike 15 minuta

2

Ostavite kekse da se ohlade.

3

Za pripremu nadjeva u posudi pjenjačom izmiješajte sirni namaz s pastom od vanilije i sirupom od agave dok ne postane glatko. 2 keksa premažite nadjevom, spojite i stavite u hladnjak.