Kardamom kolačići s pudingom

Nadjeveni kolačići od dizanog tijesta s okusom vanilije i kardamoma

15 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kardamom kolačići s pudingom

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje

Dizano tijesto:

175 ml mlijeka
75 g maslaca ili margarina
500 g pšeničnog brašna
½ kockica svježeg kvasca
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
½ žličica mljevenog kardamoma
1 prstohvat soli
2 jaja (veličine M)

Za premazivanje:

50 g mekog maslaca

Nadjev:

½ omot Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
250 ml mlijeka

Osim toga:

50 g maslaca
malo Dr. Oetker Cimet šećera
malo mljevenog kardamoma

preparation

Priprema

1

Priprema

Za tijesto zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno stavite u posudu i preko njega razmrvite kvasac. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te sve zajedno mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj brzini, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

3

Premazivanje

Tijesto na laganoj pobrašnjenoj radnoj površini još jednom dobro izmijesite i oblikujte u valjak. Valjak razvaljajte na pravokutnik (45 x 60 cm). Jednu polovicu tijesta (45 x 30 cm) premažite maslacem. Preko te polovice tijesta preklopite drugu polovicu. Tijesto narežite na približno 15 traka (3 x 30 cm). Od traka oblikujte čvorove tako da u sredini ostane veća rupa (slika 1) i stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica: 200°C
Pećnica na vrući zrak: 180°C

4

Nadjev

Kremu pripremite s mlijekom prema uputama na omotu i punite rupe tijesta. Ostavite kolačiće još jednom da se dižu, sve dok se vidno ne povećaju. Potom ih pecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minute

5

Otopite maslac. Pomiješajte šećer s cimetomi kardamomom. Kolačiće s limom za pečenje stavite na kuhinjsku rešetku i premažite tekućim maslacem. Odmah pospite mješavinom šećera. Ostavite da se ohlade ili uživajte u njima dok su još mlaki.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne