KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kardamom kolačići s pudingom

Nadjeveni kolačići od dizanog tijesta s okusom vanilije i kardamoma

15 komada

potrebno malo iskustva 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kardamom kolačići s pudingom

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje

Dizano tijesto:

175 ml mlijeka
75 g maslaca ili margarina
500 g pšeničnog brašna
0,5 kockice svježeg kvasca
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
0,5 žličice mljevenog kardamoma
1 prstohvat soli
2 jaja (veličine M)

Za premazivanje:

50 g mekog maslaca

Nadjev:

0,5 omota Dr. Oetker Galetta puding vanilija
250 ml mlijeka

Osim toga:

50 g maslaca
malo Dr. Oetker Cimet šećer
malo mljevenog kardamoma

preparation

Priprema

1

Priprema

Za tijesto zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno stavite u posudu i preko njega razmrvite kvasac. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te sve zajedno mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj brzini, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

3

Premazivanje

Tijesto na laganoj pobrašnjenoj radnoj površini još jednom dobro izmijesite i oblikujte u valjak. Valjak razvaljajte na pravokutnik (45 x 60 cm). Jednu polovicu tijesta (45 x 30 cm) premažite maslacem. Preko te polovice tijesta preklopite drugu polovicu. Tijesto narežite na približno 15 traka (3 x 30 cm). Od traka oblikujte čvorove tako da u sredini ostane veća rupa (slika 1) i stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica: 200°C
Pećnica na vrući zrak: 180°C

4

Nadjev

Kremu pripremite s mlijekom prema uputama na omotu i punite rupe tijesta. Ostavite kolačiće još jednom da se dižu, sve dok se vidno ne povećaju. Potom ih pecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minute

5

Otopite maslac. Pomiješajte šećer s cimetomi kardamomom. Kolačiće s limom za pečenje stavite na kuhinjsku rešetku i premažite tekućim maslacem. Odmah pospite mješavinom šećera. Ostavite da se ohlade ili uživajte u njima dok su još mlaki.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu