KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Karamelizirane male tortice s jabukama

Kremasti kolač s karameliziranim jabukama uz kavu

oko 6 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Karamelizirane male tortice s jabukama

Za kalupe za tortice (Ø 10 cm):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Tijesto sve-u-1:

100 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 prstohvat soli
2 jaja (veličine M)
3 žlice mlijeka
2 žlice meda
2 žlice ulja

Nadjev:

1 velika jabuka s crvenom korom
50 g šećera
½ žličica mljevenog cimeta
3 žlice vode

Krema:

200 g slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Kremfix
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite i pobrašnite kalupe za tortice. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto sve-u-1

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (metlicama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto ravnomjerno rasporedite u kalupe. Kalupe na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

Odmah nakon pečenja podloge, iskrenite iz kalupa na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohlade.

3

Nadjev

Jabuke operite, narežite na četvrtine pa na kriške. Kriške poprečno prepolovite. Pomiješajte šećer s cimetom i na obloženoj tavi zajedno s medom karamelizirajte na umjerenoj vatri. Potom prelijte vodom. Komadiće jabuka umiješajte u sirup od karamela i ostavite da se ohlade u tavi.

4

Krema

Od slatkog vrhnja s Kremfixom i vanilin šećerom istucite čvrsti snijeg i rasporedite po torticama. Komadiće jabuka prije samog posluživanja utisnite u šlag u obliku ruža.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu