Flag

Jaja od granole

16 - 20 komada
Lagano
40
Ova hrskava jaja od granole jednostavno se pripremaju i ne smiju nedostajati na uskrsnom stolu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Lim za pečenje
Papir za pečenje

Sastojci

Za jaja
200 gDr. Oetker Vitalis SuperMüsli bez dodatnog šećera
25 gtamne čokolade
50 gmaslaca
25 gsirupa od agave
1 prstohvatsoli
25 gpšeničnog brašna
1jaje (veličine M)
Za ukrašavanje
oko 25 gtamne čokolade
oko 25 gbijele čokolade
maloDr. Oetker Dekor cvjetića
Picture - Dr. Oetker Vitalis SuperMüsli bez dodatnog šećera
1

Priprema

Vitalis stavite u vrećicu za zamrzavanje i zatvorite vrećicu. Valjkom za tijesto usitnite musli. Čokoladu sitno isjeckajte, a maslac otopite. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Izrada

Sve sastojke žlicom pomiješajte u posudi. Prepolovite smjesu. Od jedne polovice oblikujte 4 – 6 jaja (veličine kokošjeg jaja), a od ostatka smjese oblikujte 12 – 14 manjih jaja. Stavite ih na lim za pečenje i pecite. Napomena: vrijeme pečenja produljuje se za velika jaja za približno 5 minuta.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 10 - 12 Minute


Najprije mala jaja povucite s lima za pečenje, najbolje kuhinjskom lopaticom, pa ih ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki. Potom velika jaja od granole zajedno s papirom na pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Čokolade zasebno stavite u malu vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i otopite na pari na niskoj temperaturi. Odrežite mali vrh sa svake vrećice i ukrasite jaja. Dekorirajte jaja ukrasnim cvjetićima i pustite čokoladu da se stvrdne.