KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Hrskavi tart s borovnicama

Hrskavi tart od prhkog tijesta sa svježim borovnicama

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Hrskavi tart s borovnicama

Za kalup za tart (Ø 28 cm):

malo masnoće

Prhko tijesto:

350 g pšeničnog brašna
1 ½ razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
175 g mekog maslaca ili margarina

Nadjev:

500 g borovnica
50 g šećera
oko ½ razom pune žličice mljevenog cimeta

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Tijesto omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 30 minuta na hladno. U međuvremenu namastite kalup za tart. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Za izradu podloge razvaljajte polovicu prhkog tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik kruga (Ø oko 28 cm). Namotajte na valjak za tijesto, prebacite u kalup i odmotajte tijesto u kalupu. Stavite kalup na rešetku u pećnicu i ispecite podlogu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Ostavite podlogu u kalupu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Potom od preostalog tijesta odvojite 1/3 i izradite 2 role (svaka po 40 cm). Role utisnite u kalup u obliku ruba. Preostalo tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i narežite na trake širine oko 1 cm.

4

Nadjev

Borovnice proberite i operite. Pomiješajte šećer s cimetom i dodajte borovnicama. Raspodijelite borovnice po kalupu za tart. Zatim, posložite trake tijesta po nadjevu u obliku rešetke. Odrežite višak tijesta koji prelazi rub kalupa. Stavite tart na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Ostavite tart da se ohladi na kuhinjskoj rešetki ili ga poslužite dok je još topao.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu