Flag

Hrskavi tart s borovnicama

oko 12 komada
Srednje teško
90
Hrskavi tart od prhkog tijesta sa svježim borovnicama
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite tart sa sladoledom od vanilije ili umakom od bourbon vanilije.
Recipe Tips
Nadjev od borovnica može se vrlo dobro kombinirati i s jabukama.
Recipe Tips
Tart po želji pospite šećerom u prahu.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za tart (Ø 28 cm)
malomasnoće
Prhko tijesto
350 gpšeničnog brašna
1 ½ razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
175 gmekog maslaca ili margarina
Nadjev
500 gborovnica
50 gšećera
oko ½ razom pune žličicemljevenog cimeta
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Prhko tijesto

Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Tijesto omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 30 minuta na hladno. U međuvremenu namastite kalup za tart. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Za izradu podloge razvaljajte polovicu prhkog tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik kruga (Ø oko 28 cm). Namotajte na valjak za tijesto, prebacite u kalup i odmotajte tijesto u kalupu. Stavite kalup na rešetku u pećnicu i ispecite podlogu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Ostavite podlogu u kalupu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Potom od preostalog tijesta odvojite 1/3 i izradite 2 role (svaka po 40 cm). Role utisnite u kalup u obliku ruba. Preostalo tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i narežite na trake širine oko 1 cm.

4

Nadjev

Borovnice proberite i operite. Pomiješajte šećer s cimetom i dodajte borovnicama. Raspodijelite borovnice po kalupu za tart. Zatim, posložite trake tijesta po nadjevu u obliku rešetke. Odrežite višak tijesta koji prelazi rub kalupa. Stavite tart na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Ostavite tart da se ohladi na kuhinjskoj rešetki ili ga poslužite dok je još topao.

  • Poslužite tart sa sladoledom od vanilije ili umakom od bourbon vanilije.
  • Nadjev od borovnica može se vrlo dobro kombinirati i s jabukama.
  • Tart po želji pospite šećerom u prahu.