Flag

Hrskave princes krafne

oko 10 komada
Teško
120
Francuski desert punjen multivitaminskom kremom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
okrugli nastavci (ø 1.5 cm, ø 0.5 cm)
Lim za pečenje
Papir za pečenje
rezač za kekse

Sastojci

Multivitaminska krema
9 gDr. Oetker Želatine mljevene
350 mlmultivitaminskog soka +
2 žlicemultivitaminskog soka
70 gšećera
3 gDr. Oetker Limunske kiseline
3jaja (veličine M)
175 gmaslaca (omekšalog)
Hrskavi keks
40 gmaslaca (omekšalog)
50 gšećera (od šećerne trske)
50 gbrašna (tip 405)
3 gsoli
5 gDr. Oetker Crvene boje za kolače
Tijesto za krafne
125 mlmlijeka (3.5% m.m.)
125 mlvode
1 prstohvatsoli
100 gmaslaca
200 gbrašna (tip 405)
5jaja (veličine M)
Dekoracija
150 gvoća (npr. mango, banana, papaja, jagode, borovnice, ...)
1 žličicašećera
20 gbijele čokolade (naribane)
oko 7 gDr. Oetker Instant Želatine Fix (samo po potrebi)
Picture - Dr. Oetker Limunske kiseline
Picture - Dr. Oetker Crvene boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix (samo po potrebi)
1

Multivitaminska krema

Namočite želatinu u 2 žlice mulitivitaminskog soka. Zagrijte preostali sok u lončiću sa šećerom, limunskom kiselinom i jajima na otprilike 80 °C, uz neprekidno miješanje, dok se smjesa malo zgusne. Maknite s vatre i umiješajte pripremljenu želatinu. Ostavite da se hladi oko 15 minuta. Dodajte maslac i miksajte dok ne dobijete kremu. Ostavite kremu da se hladi najmanje 2 sata.

2

Hrskavi keks

Miksajte maslac i šećer dok ne postanu lagani i kremasti. Dodajte brašno, sol i jestivu boju. Tanko razvaljajte tijesto između dva papira za pečenje i zamrznite.

3

Princes krafne

Mlijeko, vodu, sol i maslac stavite u lončić i pustite da smjesa zakuha na srednje jakoj vatri. Brzo dodajte brašno i nastavite miješati tijesto na srednje jakoj vatri (oko 6 minuta) dok se na dnu lončića ne formira bijeli sloj. Prebacite tijesto u zdjelu za miješanje i ostavite da se hladi oko 10 minuta. 

4

Zagrijte pećnicu. Postepeno umiješajte jaja u tijesto mikserom s nastavkom za šlag. Izlijte smjesu u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom i istiskujte kuglice (ø 6,5 cm) na lim za pečenje obložen papirom.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C

5

Rezačem za kekse, iz crvenog tijesta za kekse izrežite kružiće (ø 8 cm) i stavite ih na kuglice. Lagano pritisnite i stavite u pećnicu. (Napomena: ne otvarajte pećnicu prije kraja pečenja jer će krafnice splasnuti). Izvadite i ostavite da se ohladi. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 35 - 40 Minute

6

Dekoracija

Operite i osušite voće, po potrebi očistite, nasjeckajte i blendajte sa šećerom (sačuvajte nešto voća za ukrašavanje) u visokoj posudi. Ako je voće previše vodenasto, po potrebi zgusnite pire želatinom i prespite u slastičarsku vrećicu.


Malim prstom pažljivo napravite rupu na donjoj strani krafnice, pa napunite multivitaminskom kremom. Malo multivitaminske kreme rasporedite i po vrhu svake krafnice. Ukrasite preostalim voćem i ribanom čokoladom i čuvajte na hladnome do posluživanja.