KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Halloween muffini s bananom

Tematski muffini s bananom i lješnjacima ukrašeni Halloween motivima od fondanta

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Halloween muffini s bananom

Za kalup za muffine (12 kom.):

12 papirnatih kalupa

Tijesto:

2 zrele banane (oko 300 g, oguljene i izvagane)
125 g mekog maslaca ili margarina
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
175 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g mljevenih lješnjaka

Za ukrašavanje:

oko 200 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
1 pakiranje Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
1 pakiranje Dr. Oetker Šareno pismo za kolače

preparation

Priprema

1

Papirnate košarice za muffine stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Banane narežite na ploške i vilicom grubo zdrobite. Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) izmijesite u mekanu smjesu. Nastavite miješati i postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte jaja, svako pojedinačno miješajući oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i lješnjacima te umiješajte na srednjoj brzini. Na kraju kratko umiješajte banane. Tijestom punite kalup za muffine i stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Ostavite muffine da odstoje 5 minuta u kalupu, potom ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

3

Ukrašavanje

Za 6 vampira tanko razvaljajte polovicu fondanta između razrezane vrećice za zamrzavanje. Okruglim kalupom (Ø 7 cm) izrežite 6 krugova, stavite ih na muffine i lagano pritisnite. Za zube vampira izrežite male trokute. Od bijelog fondanta izradite oči te ih pomoću šećernog pisma zalijepite na predviđeno mjesto. Nacrtajte zjenice s crnim šećernim pismom. Položite zube i lagano ih pritisnite. Šarenim pismom, odnosno crvenom bojom, i crnim šećernim pismom ukrasite lica vampira po želji.

4

Za 6 kosturskih glava tanko razvaljajte preostali fondant između razrezane vrećice za zamrzavanje. Ponovno izrežite 6 krugova (Ø 7 cm). Istim kalupom sa strane odrežite elipse (slika 1). Nastavkom s vrhom u obliku kruga ili nožem izrežite oči (slika 1). Fondant stavite na muffine i lagano pritisnite. Pomoću šećernog i šarenog pisma ukrasite kosturske glave i oči po želji.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu