KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Focaccia s jabukama

Slatki poklon iz kuhinje..

o 4 komada

potrebno malo iskustva 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Focaccia s jabukama

Papir za pečenje:

Dizano tijesto:

350 ml mlijeka
500 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
50 g šećera

Nadjev:

o 300 g jabuke (otprilike 2 komada)
2 žlice limunovog soka
1 čaša po 200 ml punomasnog kiselog vrhnja (125g)
1 žlica šećera
2 omota Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer

Za premazivanje:

o 60 g drhtalice od dunja

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko. Brašno i kvasac pažljivo izmiješajte u posudi. Dodajte šećer i toplo mlijeko te od svega mikserom (lopaticama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u oko 5 min. izradite glatko tijesto. Ostavite pokriveno tijesto da se na toplome diže dok mu se volumen vidljivo ne poveća.

2

Nadjev

Operite jabuke, spravicom za vađenje izvadite koštice te narežite u vrlo tanke ploške najbolje na ribežu za krastavce. Ploške jabuke prelijte limunovim sokom. Izmiješajte kiselo vrhnje sa šećerom i Bourbon vanilin šećerom. Lim za kolače obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 180° C Pećnica na vrući zrak: oko 160° C Tijesto na dobro pobrašnjenoj radnoj ploči kratko izmijesite i razrežite na četvrtine. Od svakog komada tijesta oblikujte oval (oko 28 x 18 cm). Položite po dva komada tijesta na lim za kolače. Svako tijesto premažite jednom četvrtinom mase od vrhnja a da pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Rasporedite ploške jabuke po kremi. Ostavite tijesto da se na toplome diže dok mu se volumen vidljivo ne poveća. Potom ispecite. Položaj u pećnici: sredina Vrijeme pečenja: oko 25 min. Focaccie zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače. Preostale ispecite na isti način.

3

Premazivanje

Drhtalicu od dunja u malom loncu zagrijte te njome premažite focaccie.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu