KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ekleri s nadjevom od šljiva s cimetom

Slatki zalogaj...

oko 8 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ekleri s nadjevom od šljiva s cimetom

Za lim:

papir za pečenje

Tijesto:

1 pakiranje Dr. Oetker Princes krafne
300 ml vode
120 g maslaca ili margarina (omekšalog)
2 jaja (veličine M)

Za posipanje:

2 žlice šećera
2 žlice Dr. Oetker Badem listići

Nadjev:

1 staklenka šljiva (ocijeđena masa 385 g)
½ pakiranje Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
50 g šećera
1 žličica mljevenog cimeta
Krema za princes krafne (iz mješavine za kolače)
500 ml mlijeka

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Postupak

Uspite mješavinu za tijesto za princes krafne u posudu. Dodajte omekšali margarin i vodu. Najprije mikserom (spiralama) miješajte 1 minutu na najvećoj brzini. Dodajte 2 jaja i miješajte još 2 minute. Tijesto stavite u vrećicu za zamrzavanje i dobro zatvorite. Odrežite jedan kut i naštrcajte 8, otprilike 8 cm, dugačkih prutića na papir za pečenje. Pomiješajte šećer i bademe. Pospite prutiće i ispecite ih.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

Prutiće odmah nakon pečenja vodoravno prerežite i ostavite da se na ohlade na rešetki za kolače.

3

Ukrašavanje

Ostavite šljive da se dobro ocijede na cjediljci, pri tome uhvatite sok. Šljive narežite na komadiće. Skuhajte puding, ali sa 200 ml tekućine od šljiva i 50 g šećera. Dotjerajte okus sa ½ žličice cimeta. Umiješajte šljive u puding.

Kremu za Princes krafne pripremite prema uputama na pakiranju s 500 ml mlijeka. Okus možete dotjerati preostalim cimetom.

Nadjenite prutiće nadjevom od šljiva i kremom i spojite ih. Kolač do posluživanja čuvajte na hladnom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu