Flag

Ekleri s nadjevom od Nutelle®

oko 12 komada
Srednje teško
60
Francuski klasik s kremastim nadjevom od Nutelle®
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tučeno vrhnje za nadjev može se aromatizirati i drugim okusima, npr. pireom od malina.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Kuhano tijesto
75 gbrašna
15 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1 ¼ dlvode
25 gmaslaca
1 prstohvatsoli
2jaja
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
2 dltučenog slatkog vrhnja
1 omotDr. Oetker Kremfixa
50 gNutelle®
Za premaz
1 žlicamarmelade od marelica
Ukrašavanje
1 omotDr. Oetker Lješnjak krokanta
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Lješnjak krokanta
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Kuhano tijesto

Gustin i brašno prosijte na bijeli list papira. U tavi zakuhajte vodu, maslac i sol. Maknite tavu sa štednjaka i dodajte brašno s gustinom. Miješajte tako dugo dok ne dobijete glatku kuglu tijesta. Zagrijavajte stalno miješajući sve dok se na dnu tave ne stvori bijeli sloj. Vruću kuglu tijesta odmah izvadite iz tave i stavite u zdjelu kako bi se brže ohladila. Dodajte pojedinačno jaja i mikserom (lopaticama) umijesite u tijesto. Razmutite posljednje jaje i dodajte u tijesto samo onu količinu koja je potrebna da tijesto poprimi jaki sjaj i da se u dugim nitima lijepi za žlicu. Na kraju u ohlađeno tijesto dodajte prašak za pecivo. Tijestom punite vrećicu za ukrašavanje s velikim otvorom u obliku zvijezde (Ø 15 mm) i na pripremljeni lim istisnite 12 prutića približne dužine oko 8 cm.


Pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Odmah nakon pečenja, svakom ekleru odrežite poklopac i ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Za nadjev istucite slatko vrhnje s Kremfixom u čvrsti šlag i oprezno, žličicu po žličicu, umiješajte Nutellu®. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde i nadjenite eklere. Stavite poklopac.

4

Premaz

Za pripremu premaza od marelice, marmeladu protisnite kroz fino sito, miješajući zagrijte pa potom premažite poklopac eklera u tankom sloju.

5

Ukrašavanje

Eklere pospite krokantom.

  • Tučeno vrhnje za nadjev može se aromatizirati i drugim okusima, npr. pireom od malina.