Ekleri s nadjevom od Nutelle®

Francuski klasik s kremastim nadjevom od Nutelle®

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ekleri s nadjevom od Nutelle®

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Kuhano tijesto:

75 g brašna
15 g Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1 ¼ dl vode
25 g maslaca
1 prstohvat soli
2 jaja
1 vrh noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

2 dl tučenog slatkog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfixa
50 g Nutelle®

Za premaz:

1 žlica marmelade od marelica

Ukrašavanje:

1 omot Dr. Oetker Lješnjak krokanta

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Kuhano tijesto

Gustin i brašno prosijte na bijeli list papira. U tavi zakuhajte vodu, maslac i sol. Maknite tavu sa štednjaka i dodajte brašno s gustinom. Miješajte tako dugo dok ne dobijete glatku kuglu tijesta. Zagrijavajte stalno miješajući sve dok se na dnu tave ne stvori bijeli sloj. Vruću kuglu tijesta odmah izvadite iz tave i stavite u zdjelu kako bi se brže ohladila. Dodajte pojedinačno jaja i mikserom (lopaticama) umijesite u tijesto. Razmutite posljednje jaje i dodajte u tijesto samo onu količinu koja je potrebna da tijesto poprimi jaki sjaj i da se u dugim nitima lijepi za žlicu. Na kraju u ohlađeno tijesto dodajte prašak za pecivo. Tijestom punite vrećicu za ukrašavanje s velikim otvorom u obliku zvijezde (Ø 15 mm) i na pripremljeni lim istisnite 12 prutića približne dužine oko 8 cm.

Pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Odmah nakon pečenja, svakom ekleru odrežite poklopac i ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Za nadjev istucite slatko vrhnje s Kremfixom u čvrsti šlag i oprezno, žličicu po žličicu, umiješajte Nutellu®. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde i nadjenite eklere. Stavite poklopac.

4

Premaz

Za pripremu premaza od marelice, marmeladu protisnite kroz fino sito, miješajući zagrijte pa potom premažite poklopac eklera u tankom sloju.

5

Ukrašavanje

Eklere pospite krokantom.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne