KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ekleri s nadjevom od Nutelle®

Francuski klasik s kremastim nadjevom od Nutelle®

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ekleri s nadjevom od Nutelle®

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Kuhano tijesto:

75 g brašna
15 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
1,25 dl vode
25 g maslaca
1 prstohvat soli
2 jaja
1 vrh noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

2 dl tučenog slatkog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfix
50 g Nutelle®

Za premaz:

1 žlica marmelade od marelica

Ukrašavanje:

1 omot Dr. Oetker Lješnjak krokant

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Kuhano tijesto

Gustin i brašno prosijte na bijeli list papira. U tavi zakuhajte vodu, maslac i sol. Maknite tavu sa štednjaka i dodajte brašno s gustinom. Miješajte tako dugo dok ne dobijete glatku kuglu tijesta. Zagrijavajte stalno miješajući sve dok se na dnu tave ne stvori bijeli sloj. Vruću kuglu tijesta odmah izvadite iz tave i stavite u zdjelu kako bi se brže ohladila. Dodajte pojedinačno jaja i mikserom (lopaticama) umijesite u tijesto. Razmutite posljednje jaje i dodajte u tijesto samo onu količinu koja je potrebna da tijesto poprimi jaki sjaj i da se u dugim nitima lijepi za žlicu. Na kraju u ohlađeno tijesto dodajte prašak za pecivo. Tijestom punite vrećicu za ukrašavanje s velikim otvorom u obliku zvijezde (Ø 15 mm) i na pripremljeni lim istisnite 12 prutića približne dužine oko 8 cm.

Pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Odmah nakon pečenja, svakom ekleru odrežite poklopac i ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Za nadjev istucite slatko vrhnje s Kremfixom u čvrsti šlag i oprezno, žličicu po žličicu, umiješajte Nutellu®. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde i nadjenite eklere. Stavite poklopac.

4

Premaz

Za pripremu premaza od marelice, marmeladu protisnite kroz fino sito, miješajući zagrijte pa potom premažite poklopac eklera u tankom sloju.

5

Ukrašavanje

Eklere pospite krokantom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu