KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Džem od ananasa i brusnica

5 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džem od ananasa i brusnica

Sastojci:

600 g ananasa (izvagati pripremljeni)
300 ml soka od naranči (svježe iscjeđeni od otprilike 4 naranče)
100 g sušenih brusnica
1 omot Dr. Oetker Džemfix Super 3:1
350 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Ogulite ananas, izrežite drvenu sredinu. Ananas narežite na vrlo sitne komade i izvažite 600 g. Ocijedite naranče i izmjerite 300 ml soka. Brusnice grubo nasjeckajte.

2

Postupak

U loncu dobro promiješajte ananas, sok od naranče i brusnice sa Džemfixom Super 3:1 i šećerom. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.