KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Drip-cake tortice

Ukusne hrskavo-čokoladne tortice

oko 25 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Drip-cake tortice

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Prhko tijesto:

200 g pšeničnog brašna
½ razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g Dr. Oetker Badem mljeveni
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
aroma badema (1 žličica tekuće arome)
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
100 g mekog maslaca ili margarina
1 žlica mlijeka

Ukrašavanje:

oko 100 g tamne čokolade
Dr. Oetker Šarene mrvice
Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft
Dr. Oetker Dekor božićna drvca
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice

preparation

Priprema

1

Priprema

Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (metlicama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite u glatko tijesto. Ako se tijesto lijepi, stavite ga kratko na hladno.

Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte na debljinu od ½ cm. Izrežite oko 25 okruglih keksa u 3 različite veličine (Ø npr. 2,5 cm, 3 cm, 4 cm). Stavite na lim za pečenje i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 10 Minuta

Kekse s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Tamnu čokoladu otopite. Pažljivo stavite otopljenu čokoladu žličicom na velike kekse tako da kapljice čokolade kapaju s ruba. Na to stavite kekse srednje veličine i također ukrasite čokoladom. Na kraju stavite male kekse. Po želji pospite zvjezdicama i dekorima prije nego što se glazura stvrdne.

Ukoliko nemate modlice, tijesto možete podijeliti na 3 dijela. Oblikovati 3 valjka različitih debljina i svaki narezati na 25 dijelova jednake veličine. Potom oblikovati kuglice, spljoštiti ih na limu i ispeći.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu