za ovaj recept Cvjetna pita od jagoda i mlaćenice
malo | masnoće |
200 g | pšeničnog brašna |
150 g | mekog maslaca |
80 g | šećera |
50 g | mekog maslaca |
50 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
1 | jaje (veličine M) |
50 g | Dr. Oetker Badema mljevenih |
4 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
250 ml | mlaćenice (hladne) |
70 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
oko 2 žlice | limunovog soka |
200 g | hladnog tučenog vrhnja |
1 kg | jagoda |
oko 2 žlice | voćnog namaza od jagoda |
malo | mente |
1 | Dr. Oetker Ukrasni cvjetići |
Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Omotajte tijesto folijom i stavite oko sat vremena u hladnjak.
Namastite kalup za pitu. Zagrijte pećnicu
Električna pećnica oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak oko 180 °C
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini u okruglu ploču (promjera oko 35 cm). Obložite kalup tijestom tako da malo tijesta prelazi rub kalupa. Probodite vilicom više puta. Stavite kalup na rešetku u pećnici i pecite.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Maslac u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu smjesu. Dodajte jaje i miješajte ga oko pola minute na najvišoj brzini. Kratko umiješajte bademe.
Smanjite temperaturu pećnice i promijenite nivo. Nadjev stavite na podlogu, poravnajte i ispecite do kraja.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Ostavite pitu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Pomiješajte mlaćenicu sa šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Želatinu otopite prema uputama na omotu i pomiješajte je najprije s 2 žlice mlaćenice, a potom s preostalom mlaćenicom. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Kada se smjesa s mlaćenicom počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje i kremu namažite na podlogu. Kolač stavite u hladnjak najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
Jagode operite i očistite. Narežite svaku na četiri ili šest komada i složite ih poput cvijeta na kremu od mlaćenice. Namaz od jagoda kratko zakuhajte. Jagode premažite ili poprskajte voćnim namazom.
Pitu ukrasite listićima i cvjetićima mente.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne