Flag

Cupcakes s pečenom jabukom

oko 12 komada
Srednje teško
40
Muffini od jabuka s grožđicama i puding kremom baš su savršeni za božićno vrijeme.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tijestu se može dodati i malo mljevenog cimeta.
Recipe Tips
Muffini se vrlo dobro mogu i zamrznuti.
Recipe Tips
Za bržu pripremu mogu se koristiti Dr. Oetker Voćni muffini s okusom jabuka-cimet.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za muffine (12 komada)
papirnatih košarica
Tijesto
1jabuka (oko 150 g)
125 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
2jaja (veličine M)
50 mlmlijeka
125 mlulja npr. suncokretovog ulja
50 ggrožđica
Preljev
150 gslatkog vrhnja (hladno)
100 mlmlijeka
½ omotDr. Oetker Galetta pudinga vanilija
Za ukrašavanje
30 gDr. Oetker Badem listića
30 gšećera
grožđice
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

Jabuku ogulite i narežite na kockice. Papirnate košarice stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte sve ostale sastojke osim komadića jabuke i grožđica. Mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom 2 minute na najvišoj brzini. Umiješajte kockice jabuke i grožđice. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po kalupu za muffine. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Izvadite muffine iz kalupa i ostavite ih u papirnatim košaricama da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

3

U međuvremenu pomiješajte bademe sa šećerom i u tavi prepržite do zlatno-smeđe boje. Ostavite da se ohlade na tanjuru.

4

Preljev

Hladno slatko vrhnje, mlijeko i Galetta puding od vanilije stavite u posudu. Mikserom (metlicama) čvrsto istucite najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (Ø 12 mm) i nanesite preljev na muffine.

5

Ukrašavanje

Bademe i grožđice raspodijelite po preljevu i do posluživanja držite u hladnjaku.

  • Tijestu se može dodati i malo mljevenog cimeta.
  • Muffini se vrlo dobro mogu i zamrznuti.
  • Za bržu pripremu mogu se koristiti Dr. Oetker Voćni muffini s okusom jabuka-cimet.