KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Čupavi kolač s kruškama i sirom

Integralni kolač s nadjevom od kruške i punjenjem od sira

oko 14 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čupavi kolač s kruškama i sirom

Prhko tijesto s kakaom:

300 g integralnog pšeničnog brašna
20 g kakao praha (prosijanog)
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
150 g šećera u prahu (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
malo Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 prstohvat soli
150 g margarina (hladnog)
1 jaje (veličine M)
2 žlice mlijeka

Za posipanje:

2 žlice krušnih mrvica (integralnih)

Voćni nadjev:

470 g kruški iz kompota (ocijeđenih)

Punjenje od sira:

200 g mekog margarina
180 g šećera u prahu (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
malo Dr. Oetker Finesse korica naranče
3 jaja (veličine M)
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
500 g svježeg posnog sira (1%)

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto s kakaom

Integralno brašno pomiješajte s kakaom i praškom za pecivo i stavite na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama izmijesite u tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko ½ sata na hladno.

2

1/3 tijesta razvaljajte u krug (promjera 26 cm) na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i stavite tijesto u kalup za torte čije je dno obloženo papirom za pečenje. Stavite kalup na rešetku u sredinu prethodno zgrijane pećnice i ispecite prhko tijesto.

Električna pećnica 170 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

3

Za posipanje

1/3 preostalog tijesta oblikujte u valjak, stavite u ohlađeni kalup za torte i utisnite uz rub obruča. Dno prhkog tijesta pospite integralnim mrvicama i nadjenite kruškama iz kompota.

4

Punjenje od sira

Maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i koricom naranče mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Pojedinačno umiješajte jaja. Kratko umiješajte puding u prahu s posnim sirom. Smjesu stavite u kalup i poravnajte.

5

Ostatak tijesta natrgajte na komade i stavite na punjenje od sira.

6

Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zgrijane pećnice.

Električna pećnica 150 °C

Pećnica na vrući zrak 130 °C

Vrijeme pečenja: oko 60 Minuta

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu