Čupavi kolač s kruškama i sirom

Integralni kolač s nadjevom od kruške i punjenjem od sira

oko 14 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čupavi kolač s kruškama i sirom

Prhko tijesto s kakaom:

300 g integralnog pšeničnog brašna
20 g kakao praha (prosijanog)
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
150 g šećera u prahu (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
malo Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 prstohvat soli
150 g margarina (hladnog)
1 jaje (veličine M)
2 žlice mlijeka

Za posipanje:

2 žlice krušnih mrvica (integralnih)

Voćni nadjev:

470 g kruški iz kompota (ocijeđenih)

Punjenje od sira:

200 g mekog margarina
180 g šećera u prahu (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
malo Dr. Oetker Finesse korica naranče
3 jaja (veličine M)
1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
500 g svježeg posnog sira (1%)

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto s kakaom

Integralno brašno pomiješajte s kakaom i praškom za pecivo i stavite na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama izmijesite u tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko ½ sata na hladno.

2

1/3 tijesta razvaljajte u krug (promjera 26 cm) na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i stavite tijesto u kalup za torte čije je dno obloženo papirom za pečenje. Stavite kalup na rešetku u sredinu prethodno zgrijane pećnice i ispecite prhko tijesto.

Električna pećnica 170 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

3

Za posipanje

1/3 preostalog tijesta oblikujte u valjak, stavite u ohlađeni kalup za torte i utisnite uz rub obruča. Dno prhkog tijesta pospite integralnim mrvicama i nadjenite kruškama iz kompota.

4

Punjenje od sira

Maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i koricom naranče mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte. Pojedinačno umiješajte jaja. Kratko umiješajte puding u prahu s posnim sirom. Smjesu stavite u kalup i poravnajte.

5

Ostatak tijesta natrgajte na komade i stavite na punjenje od sira.

6

Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zgrijane pećnice.

Električna pećnica 150 °C

Pećnica na vrući zrak 130 °C

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne